ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, Η ΑΡΡΩΣΤΗ... ΜΟΔΑ

 

Τέσσερις γυναίκες μπήκαν στο ταξί, άγρια μεσάνυχτα και άρχισαν να ρίχνουν μπινελήκια στον ταρίφα. Και επειδή το παλληκάρι στο τιμόνι κυκλοφορούσε με φάτσα αραβική, αυτή του έδωσε ο Αλλάχ, άλλωστε ήταν καταγωγής κάπου από Αφρική, άρα τα κορίτσια συμπεριφέρθηκαν... ρατσιστικά.

Ένα από τα φρούτα της εποχής μας. Που θα πάει , θα περάσει κι αυτό. Μετά από 50 χρόνια, ίσως 86 χρόνια, να ξεχαστεί κι αυτό, όπως τόσα άλλα ανθρώπινα στο παρελθόν που σήμερα τα χαρακτηρίζουμε γραφικά, απίθανα, της πλάκας. Και λέμε τι μαλάκες ήταν οι πρόγονοι μας τον 14ο και τον 17ο αιώνα.

Συνέβη στην Αγγλία. Στην... αντιρατσιστική Αγγλία. Στη χώρα που η Ιστορία την έχει καταγράψει ως Νο 1 στον τομέα της καταπάτησης των λεγομένων ανθρώπινων δικαιωμάτων, μάλιστα εκτός έδρας. Δεν υπήρξε άλλη αγριώτερη της βρετανικής αποικιακή δύναμη. Υστερούν ο γερμανικός ναζισμός και η γενοκτονία των Ινδιάνων από τους Αμερικάνους.

Επί του θέματος. Ούτε καν έψαξαν αν οι τέσσερις τσούπρες ήταν τύφλα στο μεθύσι. Αν είχαν βγει για καμάκι και δεν τους κάθισε μια περίπτωση, πιθανόν γιατί ήταν πατσαβούρες, η μια πιο σιτεμένη από την άλλην. Και είχαν τα νευράκια τους, την ανάγκη κάπου να ξεσπάσουν. Σα τον μπουκαδόρο σε σπίτι που δεν βρίσκει φράγκο και τα κάνει όλα λίμπα.

Όχι, αφού τα έβαλαν με ταξιτζή μελαψό, πρόκειται περί ρατσίστριες. Και ρωτάω εγώ. Αν έβριζαν έναν ασπρουλιάρη ταξιτζή τέσσερις αραπινούλες, θα μίλαγαν πάλι για ρατσιστικό επεισόδιο; Ότι ο χουλιγκανισμός προήλθε λόγω... χρώματος της επιδερμίδος του ταρίφα;

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΝΤΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΤΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ