''ΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΣΦΑΞΩ!'' ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο... ΓΙΑΤΡΟΣ

 

Έγινε και η βιοψία και ο γιατρός είπε στον πελάτη ότι «κάτι» βρέθηκε, αλλά προς το παρόν δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του. Καρκίνος, αλλά στο πολύ πρώτο στάδιο και όχι απειλητικός καρκίνος. Αν, πρόσθεσε ο ντόκτωρ, η κακιά αρρώστια σηκώσει μπαϊράκι, εκεί που την έχεις πάθει, στον προστάτη, η ζημιά γίνεται αργά, πολύ αργά, μα πάρα πολύ αργά. Το πράμα θα σοβαρέψει, θα αγριέψει, κι αν τελικά συμβεί αυτό, μετά από 4 με 6 χρόνια.

- Και τι προτείνεις, γιατρέ;

«Μπαίνεις στο χειρουργείο και καθαρίζεις από τον προστάτη. Μέχρι να πεθάνεις δεν θα έχεις πρόβλημα».

Πήρες χαμπάρι; Γι’ αυτό τους λένε χασάπηδες τους χειρούργους. Και τους λένε έτσι ακόμα και γιατροί, όχι άλλοι... χασάπηδες, συνάδελφοι γιατροί λένε αγγέλους του Διαβόλου τους χειρούργους. Επειδή η πρώτη τους σκέψη είναι να πέσει το μαχαίρι στο σώμα του ασθενούς. Ποια φάρμακα;

Ο άνθρωπος, λοιπόν, στα 74 του διαγνώστηκε με υποψία καρκίνου, ένα πρώτο ξεκίνημα της νόσου στον προστάτη. Και ο γιατρός συστήνει, μάλλον προτείνει στον άνθρωπο να μπει στο σφαγείο. Παρά την επιστημονική άποψη, by the book, ότι είναι βέβαιο πως μέχρι να φθάσει στα 80, αν προλάβει να φθάσει τα 80 χρόνια, δεν προβλέπεται να έχει πρόβλημα με τον προστάτη. Τότε, γιατί να μπει στο χειρουργείο;

Μην είμαστε αυστηροί με τους χειρούργους. Πνευματικά σκέπτονται το νυστέρι, όχι απαραίτητα για να κονομήσουν. Το επάγγελμα τους είναι είναι ταυτισμένο με τα χειρουργικά εργαλεία, όχι με τα χάπια και τις ενέσεις. Γι' αυτούς η θεραπεία έρχεται χασάπικα, αποφασιστικά, τελειωτικά.

Επανέρχομαι στον ασθενή. Στην ηλικία των 75 υπάρχει περίπτωση να τον σκοτώσει αυτοκίνητο στο δρόμο. Στα 78 του να πάθει ανακοπή καρδιάς. Πάντα παίζει πιθανότητα να τον βρει άλλος καρκίνος, κάπου αλλού στο σώμα. Θέλω να πω, δεν είναι σίγουρο ότι ο άνθρωπος θα ζήσει μέχρι να του εμφανιστεί το πρόβλημα στον προστάτη. Όχι, βέβαια. Ύστερα είναι και το άλλο. Αν κάνει εγχείρηση, έχει πιθανότητα 15 με 20% να χάσει τη στύση του, αυτή την αδύναμη, τη χαλαρή σηκωμάρα που του επιτρέπει η ηλικία του.
«Εσύ αποφασίζεις» του είπε ο γιατρός. Κι αυτός αποφάσισε. Όχι χειρουργείο, συνέχισε τη ζωή του σα να μην έχει κανένα πρόβλημα υγείας. Και πράγματι δεν έχει.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΣΕΞ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΕΘΙΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ