ΟΙ ''ΝΟΤΙΟΙ'' ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ''ΒΟΡΕΙΟΥΣ''

 

Το ρίχνω κατ' ευθείαν από την αρχή και απότομα. Η Αθήνα δεν ασχολείται με την Θεσσαλονίκη. Καμιά διάθεση να πω κάτι βαρύ, προσβλητικό, μειωτικό. Εναντίον της Αθήνας επειδή δεν ενδιαφέρεται για την Θεσσαλονίκη. Εναντίον της ''συμπρωτεύουσας'' επειδή έχει την ανάγκη της κωλοπρωτεύουσας. Η μόνη διάθεση της κουβέντας είναι να βγει η αλήθεια που καίει. Που απομυθοποιεί. Που ξεβρακώνει. Και γελοιοποιεί καταγγελίες και δικαιολογίες. Έχουμε και λέμε, λοιπόν...

...Η Θεσσαλονίκη είναι αυτή που χάνει σκέψη και ενέργεια με το ''κράτος της Αθήνας''. Με το νότο. Με το κέντρο εξουσίας στην Ελλάδα. Να, όμως, που στο μυαλό των Αθηναίων το τελευταίο είναι να βλάψουν την Θεσσαλονίκη, οικονομικά, εκπαιδευτικά, ποδοσφαιρικά, σε κάθε τομέα. Να κάνουν ζημιά στον Ηρακλή, τον Άρη και τον ΠΑΟΚ για να ωφεληθούν ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός.

Δεν το συζητάμε ότι πάντα οι ομάδες του κέντρου, όχι ''το κράτος της Αθήνας'', είχαν τον έλεγχο του παρασκηνίου. Για πάρτη τους, δηλαδή για να βγάλουν τα μάτια τους μεταξύ τους, γάβροι, βάζελοι και αεκτσήδες. Αυτός ήταν ο στόχος, όχι για να υπονομεύσουν τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, ότι οι ''Αθηναίοι'' δεν έβλεπαν αντίπαλο ικανό να τους πάρει τα πρωτεία μια ομάδα από την Θεσσαλονίκη.
Εξωγήινο ανέκδοτο είναι να πεις στους παροικούντες στην Αθήνα ότι ο εκάστοτε άρχων του σκότους, σήμερα πρόεδρος αυτής της
ΠΑΕ, χθες μιας άλλης ΠΑΕ της Αθήνας, βάζει στο σημάδι ομάδα της Θεσσαλονίκης κι όχι αντίπαλης στην πρωτεύουσα. Είναι το ίδιο εκτός πραγματικότητας όποιος ισχυριστεί ότι ΠΑΟΚ και Άρης (φώτο) είναι ''αδέλφια'' και αγωνίζονται... συντροφικά ενάντια στις πουστιές των νοτίων. Τι μαλακίες είναι αυτές.

Οι ''Νότιοι'', και το προλεταριάτο τους και το κατεστημένο τους, πέφτουν από τα σύννεφα με τον αστήρικτο, τον αδικαιολόγητο κομπλεξισμό των “Βορείων” για την πουτάνα την Αθήνα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΡΜΑΚΩΣΕ