ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΕΣ!

 

Μοιάζει με αστείο πρωταπριλιάτικο αν κάποιος μόλις πριν από δυο μήνες έλεγε ότι από μέρα σε μέρα η Ελλάδα θα μπει σε καραντίνα. Μόνο εμείς; Ο ντουνιάς όλος! Έ, αυτό είναι που δεν λέγεται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, να το πεις για να τιμήσεις την μέρα.

Με τίποτα δεν λέγεται, διότι ξεπερνάει τη φαντασία. Χάρη έχει το ψέμα εκείνο με το οποίο θα μασήσει ο άλλος. Δεν θα το πάρει χαμπάρι. Με ψέμα που κάνει μπαμ ότι δεν είναι αλήθεια, δεν τον δουλεύεις τον άλλον, δεν του σκαρώσεις μια πλάκα. Μια φάρσα. Αμέσως θα ψυλλιαστεί ο άλλος ότι είναι πρωταπριλιάτικο κόλπο αν του πεις ένα αλλόκοτο πράμα, π.χ. πως ο πλανήτης θα κλειδαμπαρωθεί, ο κόσμος θα εξαφανιστεί από τους δρόμους, θα κλείσουν μαγαζιά, γήπεδα, ακόμα και εκκλησίες.

Να, που έγινε! Γεγονός. Πραγματικότητα. Μια αλήθεια που τη βιώνουμε, δεν συμβαίνει κι εμείς, εγώ, εσύ, ο δίπλα και ο παραπέρα είναι στην απ' έξω. Όλοι μας βράζουμε στα ίδια ζουμιά, άλλο ότι δεν έχουμε μολυνθεί ακόμα.

Βεβαίως ΑΚΟΜΑ! Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στον επόμενο τόνο. Δεν ξέρουμε τίποτα. Αυτή είναι η αλήθεια. Όλα τα άλλα είναι αναλήθεια. Ξέρουμε- κι αυτό δεν λέγεται γνώση- ό,τι μας λένε. Δεν κατηγορώ κανένα ως ψεύτη, ως παραμύθη, αλλά επιμένω πως είμαστε στο μαύρο σκοτάδι σχετικά με τον κορονοϊό. Ό,τι μας λένε. Κι εμείς απλά ακούμε. Δεν χάφτουμε, όμως.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΤΕΙΣ ΣΠΙΤΙ