ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΟΥΤΙΕΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ!

 

Η επιθυμίας της γυναίκας πρώτα να προβάλλει το στήθος της και μετά να συγκρατεί τους δυο λαχταριστούς στο αρσενικό μάτι γυαρμάδες της. Έτσι ξεκίνησε η πανάρχαια Ιστορία του στηθόδεσμου, που πέρασε από διάφορα στάδια μέχρι να καταλήξει στο σημερινό σουτιέν. Από την Κρήτη συγκεκριμένα αν μας λένε την αλήθεια οι πηγές,

Το σουτιέν που σήμερα ξέρουμε είναι η μετέπειτα εξέλιξη του κλασικού κορσέ από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν σ' αυτό προστέθηκε ένα παραπανήσιο μέρος για να στηρίζει τις δυο μπάλες, σύμφωνα με τις αρχές της μηχανικής.

Δεκαετίες πέρασαν και αφού χρειάστηκε για να γίνουν δοκιμές και πειραματισμοί προκειμένου να επιτευχθούν οι ιδανικές εφαρμογές στην εύπλαστη φύση των δύο «χρυσών μήλων» της γυναίκας. Κι έρχεται σήμερα ο καθηγητής Ζαν Ντενίς Ρουιγιόν της ιατρικής σχολής παρισινού πανεπιστημίου και προυείνει στις γυναίκες: ''Πετάξτε τα σουτιέν!''.

Γιατί, κύριε; Για να έχετε πιο στητό στήθος. Για να μην παθαίνουν ατροφία οι μυς του στήθους. Για να γίνεται καλύτερη η κυκλοφορία του αίματος. Αυτή είναι η άποψη του Γάλλου ειδικού(;), ο οποίος αφού έκανε σχετική έρευνα για την χρήση του σουτιέν, την δημοσιεύτηκε στη γερμανική «Bild». Αλήθεια, πόσες γυναίκες θα μασήσουν; Δεν νομίζω να συμφωνούν με τον Γάλλο προφεσόρα ακόμα και οι γυναίκες που κυκλοφορούν... χωρίς σουτιέν.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΣ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΙΒΑΝ, ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ