ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΖΑΚ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ

 

Δημήτρης Ζάγκας, ο 19χρονος σχιζοφρενής δολοφόνος της Αθήνας που τον κατέδωσε η θεία του, οι εμμονές του με τον Τζακ Αντεροβγάλτη, η ασχήμια του και η απόρριψη λόγω σεξουαλικής ανικανότητας.

Πως ένα φιλάσθενο και αντικοινωνικό παιδί έγινε δολοφόνος. Παράτησε το σχολείο γιατί πίστευε ότι οι συμμαθητές του τον κορόιδευαν επειδή δεν μπορούσε να προφέρει το «ρ». Μεγαλώνοντας έπαθε εμμονή με την ιστορία του Τζακ του Αντεροβγάλτη και του Ρωμαίου αυτοκράτορα, Καλιγούλα…Στα 16 του έζησε την απόρριψη από μια κοπέλα καθώς ήταν σεξουαλικά ανίκανος λόγω εγχείρησης που είχε κάνει στα 13 του.

Ας δούμε τι έγινε ακριβώς. Το βράδυ της 23ης Απριλίου 1964 ο Δημήτρης Ζάγκας βγήκε από το σπίτι του αποφασισμένος να σκοτώσει. Και σκότωσε μια γυναίκα στη διασταύρωση των οδών Β. Γεωργίου και Πρατίνου, στο Παγκράτι. Ένας αυτόπτης μάρτυρας είδε μια γυναίκα να καυγαδίζει με έναν άνδρα στη μέση του δρόμου. Το θύμα ονομαζόταν Μαρία Μπαβέα και η αστυνομία θεώρησε αρχικά ύποπτους για τη δολοφονία της ακόμη και τον αρραβωνιαστικό της Λάζαρο Μαυρίδη και τη μητέρα του. Από τις έρευνες, οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν όμως το κίνητρο της δολοφονίας.

Για τρεις βδομάδες, οι φήμες οργίαζαν και η αστυνομία δεν κατέληγε σε κάποιο συμπέρασμα, μέχρι που στις 12 Μαΐου, το φονικό όπλο έφτασε στα χέρια των αστυνομικών από τη θεία του Ζάγκα, την πασίγνωστη ηθοποιό…
Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr