ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ... ΝΟΣΤΙΜΑ

 
Την έχουν “στολίσει” με ένα σωρό κοσμητικά επίθετα. “Η Δράκαινα της Μάνης” είναι ένα από αυτά, και μιλάμε φυσικά για την πρώτη serial killer της Ελλάδας. Η γυναίκα που ξεπάστρεψε όλη της την οικογένεια χρησιμοποιώντας το δηλητήριο με το οποίο ψέκαζαν τα σπαρτά στον αγρό. Γιατί το έκανε αυτό;  “Γιατί η μάνα μου και ο αδελφός μου με βασάνιζαν και ήθελαν να με βγάλουν από το σπίτι. Όσο για την εξαδέλφη μου, τους έβαζε λόγια να με διώξουν, να με αφήσουν να πεθάνω της πείνας και εγώ και η κόρη μου... ”.
 
Η Αικατερίνη Δημητρέα ήταν 42 ετών και ζούσε στο Νεοχώρι Μεσσηνίας αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα. Η άσχημη οικονομική της κατάσταση οξύνθηκε μετά το χωρισμό της, ενώ έπασχε από ημιπληγία και αναγκαζόταν να μεγαλώνει μόνη της τη 10χρονη κόρη της. Δεν έγινε ποτέ σαφές πως την αντιμετώπιζε ο οικογενειακός και συγγενικός της περίγυρος, αλλά στις 27 Μαΐου το 1962, η Δημητρέα ξεπάστρεψε το πρώτο της θύμα.  Ξεκίνησε δηλητηριάζοντας την 80χρονη μητέρα της ρίχνοντας παραθείο στα μακαρόνια που της πρόσφερε να φάει.
 
"Έριξα παραθείο στα μακαρόνια της μάνας μου για να γίνουν πιο… νόστιμα", είπε αργότερα με μια απίστευτη απάθεια, λες κι έλεγε πως έριξε κεφαλοτύρι! Τα σχέδια της έλεγαν πως έπρεπε να βγάλει απ’ την μέση τουλάχιστον 6 πρόσωπα – ανάμεσα στα οποία τα δυο ήταν παιδιά.
 
Η ΜΗΤΕΡΑ: Η μητέρα της Στεφούλα Λουκαρέα, που όπως είπαμε έφαγε μακαρόνια με παραθείο, ξεψύχησε αμέσως με έντονους σπασμούς και πόνους στην κοιλιακή χώρα. Οι τότε ιατρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην Ελλάδα ήταν ανεπαρκείς, οι αστυνομικοί δεν υποψιάστηκαν κάτι και το έγκλημα θεωρήθηκε καρδιακή εμβολή αφού το θύμα αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα. Γριά, 80 ετών, με καρδιολογικά…, ευκολάκι! Η επόμενη…
 
Η ΕΞΑΔΕΛΦΗ: Στις 19 Ιουλίου η Δημητρέα με ανεβασμένο το ηθικό που δεν την υποψιάστηκε κανείς, δηλητηρίασε με παραθείο  την 40χρονη ξαδέλφη της Ποτούλα ρίχνοντας παραθείο στον καφέ της. Η δολοφόνος δεν θεωρήθηκε καν ένοχη αφού ο θάνατος της ξαδέλφης της – σύμφωνα με τις τότε αρχές- προήλθε από κάταγμα στο κρανίο το οποίο, όμως είχε προκληθεί κατά την... πτώση της 40χρονης στο πάτωμα λόγω των έντονων σπασμών.
 
Το τρίτο θύμα της Δημητρέα ήταν…

 H συνέχεια εδώ...nikosonline.gr