ΟΙ ΔΕΚΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Το καλοκαίρι ήρθε, είναι εδώ. Και οι επιλογές είναι αρκετές, πολλές. Όχι μόνο αυτές της λίστας που ακολουθεί. Κάθε μέρα που δεν πέφτουμε στη θάλασσα χάνουμε ένα μπάνιο. Και αν προβληματίζει η απόσταση, πάλι είσαι λάθος. Γιατί έχει την αξία της η διαδρομή.
1. Λεγραινά (ΚΑΠΕ), Σούνιο

Από το κέντρο της Αθήνας: 62,7 χλμ., 1 ώρα και 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Χωρίς είσοδο. Δεν έχει ξαπλώστρες κι ομπρέλες, δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί.

2. Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη
Από το κέντρο της Αθήνας: 43,3 χλμ., 52 λεπτά με το αυτοκίνητο. Χωρίς είσοδο.Έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά βρίσκεις σκιά να απλώσεις την πετσέτα σου κάτω από τα δεντράκια.

3. Κακιά Θάλασσα, Κερατέα
Από Αθήνα 52,1 χλμ., 1 ώρα με το αυτοκίνητο Χωρίς είσοδο. Έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ντους, μέρος για να αλλάξεις και καντίνα για καφέ.

4. Μαύρο Λιθάρι, Ανάβυσσος
Από Αθήνα 39.6 χλμ, 50 λεπτά με το αυτοκίνητο. Οργανωμένη παραλία με ομπρέλα και ξαπλώστρα 9 ευρώ.

5. Λιμανάκια, Βουλιαγμένη
Από Αθήνα 20,7 χλμ., 30 λεπτά με το αμάξι. Χωρίς είσοδο. Έχει καρέκλες και ένα mini beach bar πάνω σε μια εξέδρα, για βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά.

6. Ψάθα, Πόρτο Γερμενό
Από Αθήνα 66 χλμ., 1 ώρα και 29 λεπτά με το αυτοκίνητο. Παραλία με βότσαλο, όπου μπορείτε να βάλετε τις ψάθες σας και να απολαύσετε την ηρεμία. Ταβέρνες δίπλα στην παραλία.

7. Σχοινιάς, Μαραθώνας
Από Αθήνα 43 χλμ., 40 λεπτά με το αυτοκίνητο. Χωρίς είσοδο. Ομπρέλες και ξαπλώστρες 9 ευρώ. Θαλάσσια σπόρ, καθαρή η παραλία.

8. Μεγάλο Καβούρι, Καβούρι

Από Αθήνα 10 χλμ., 15 λεπτά με το αυτοκίνητο. Χωρίς είσοδο. Το σετ ξαπλώστρες - ομπρέλα 6 ευρώ. ταβερνάκι πάνω στη θάλασσα.

9. Αστέρας Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη
Από Αθήνα 20,7 χλμ, 30 λεπτά με το αμάξι. Οι τιμές ξεκινάνε από 25 ευρώ για το μπάνιο με όλες τις ανέσεις. Ξαπλώστρες και ομπρέλες καπαρώνονται και τηλεφωνικώς. Θαλάσσια σπορ, δείπνο στα καλής φήμης εστιατόρια στις εγκαταστάσεις του Αστέρα.

10. Μάτι, Νέα Μάκρη
Από Αθήνα 30 χλμ, 35 λεπτά με το αμάξι. Χωρίς είσοδο. Ήρεμη παραλία, με τον δικό σας εξοπλισμό (ξαπλώστρες, ομπρέλες, καρέκλες). Ταβερνάκια στην παραλία.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΓΚΟΥΣ