ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΧΩΡΑΕΙ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

 
Μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 22 εκ. άνθρωποι σ΄όλη τη γη από τον κορονοϊό. Διαπιστωμένα. Κάποιοι υπολογίζουν τα θύματα παγκοσμίως σε 200 εκ. Ακόμα, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στα κιτάπια των νοσοκομείων κάθε μέρα νοσούν γύρω στις 300.000 άνθρωποι. Κι όμως, αυτά τα νούμερα αμφισβητούνται από κάποιους. Κι όχι μόνον!
Αμφισβητείται και η ύπαρξη του Covid-19. Ότι είναι ένα παραμύθι, μια ανύπαρκτη ιστορία, μια εφεύρεση σκοτεινών κέντρων με στόχο να περιορίσει τις ατομικές ελευθερίες του κοσμάκη. Γι' αυτό οι αμφισβητίες, τέλος πάντων αυτοί που δεν μασάνε τον δήθεν κίνδυνο στη δημόσια υγεία κάνουν διαδηλώσεις ενάντια στη... μάσκα. 
Αρνούνται να φορέσουν μάσκα. Έχουν τέτοιο δικαίωμα; Αυτό είναι το ερώτημα. Όχι μόνο αν νομιμοποιούνται να μη φοράνε μάσκα, αλλά κι αν τους επιτρέπεται να διαδηλώνουν την κοινωνική τους στάση. Γιατί, όχι; Γιατί να έχει το δημοκρατικό δικαίωμα κάποιος να απαιτεί από το κοινωνικό σύνολο να φοράει μάσκα, και μην έχει το δικαίωμα άλλος να διαφωνεί με το συγκεκριμένο κτβερνητικό μέτρο;
Όλοι στο δρόμο, λοιπόν! Κι αυτοί που είναι υπέρ της μάσκας, και όσοι εναντιώνονται στη μάσκα. Να λυθεί, επιτέλους, κι αυτό το ζήτημα, όπως στο παρελθόν όλα τα κοινωνικά προβλήματα βρήκαν τη λύση τους στο πεζοδρόμιο με τις λαϊκές κινητοποιήσεις.  
Διαβάστε ακόμα:

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ, ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥΛΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕ ΛΑΧΑΝΟ!