ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΣΤΟ ΣΕΞ

 

Το σεξ ήταν, είναι και θα είναι στους αιώνες το Νο 1 στοιχείο μέσα στη ζωή του ανθρώπου. Με μια διευκρίνιση. Με τα χρόνια και τους καιρούς το σεξ όλο και περισσότερο κυριαρχεί ζωηρά και κραυγαλέα στην καθημερινότητα μας. Και μέχρι που θα πάει το έργο;

Σκηνικό σήμερα, το ίδιο σχεδόν και πριν εκατό χρόνια, πριν 150 χρόνια. Παρέα ζευγαριών, παντρεμένων κι όχι, διασκεδάζει, πίνει, συζητάει, ακούει μουσική, στο μεγάλο σαλόνι μονοκατοικίας. Απ’ όλους, έστω όχι ακριβώς απ’ όλους περνάει η σκέψη, μια άλφα φαντασίωση σεξουαλική με παρτεναίρ άλλον, άλλην. Πέραν βέβαια από το ταίρι τους.

Σίγουρα οι μισοί από την παρέα, και τούτη τη στιγμή αν ήταν δυνατόν, θα ήθελαν να ξεμοναχιαστούν με τρίτο πρόσωπο, κάποιο από τους παρόντες, σε μια από τις κρεβατοκάμαρες της έπαυλης. Όπως πριν 100 και 200 χρόνια έτσι και σήμερα στο σεξ λειτουργούν ακόμα τα ταμπού, σκέτα τείχη απαγορευμένα. Άνδρας π.χ. να επιτρέψει στην γυναίκα του να πάει μ’ άλλον, φίλο, γνωστό. Γυναίκα να συναινέσει ο άνδρας της να κάνει το… κέφι μιας συνάδελφου, μιας γειτόνισσας.
Όλα αυτά στο μέλλον θα τα ξεχάσουμε! Θα μοιάζουν με γραφικότητες του παρελθόντος. Καταδικασμένες από την Ιστορία. Θα ισχύουν άλλα κόλπα, προχωρημένα πράγματα, αν λάβουμε υπ' όψιν τους μελλοντολόγους οι οποίοι προκαλούν με τις προβλέψεις τους. Και με τους διάφορους προφητολόγους συμφωνούν οι ειδικοί επιστήμονες, εκείνοι που παρατηρούν συμπεριφορές ατόμων και κοινωνιών.
Τι μας λένε αυτοί, λοιπόν; Πως αύριο και μεθαύριο το σεξ θα παίζει παρεϊστικα. Φιλικά. Θα γίνεται χωρίς… ταμπού, κανένα εμπόδιο ανάμεσα σε γνωστούς. Μ' άλλα λόγια δεν θα χρειάζεται κανείς να κυνηγάει την ερωτική περιπέτεια μέσω του διαδιχτύου, ούτε με άτομα εκτός οικογενειακού και επαγγελματικού κύκλου.

Η ανάγκη για σεξ, η επιθυμία της σεξουαλικής απόλαυσης θα στείλει στον αγύριστο τα «Όχι» και τα «Δεν πρέπει». Τις προσεχείς δεκαετίες θα επικρατήσει «κατανόηση» τόσο στους άνδρες και όσο και στις γυναίκες, και θα τους απελευθερώσει σε τέτοιο βαθμό που οι κόκκινες κάρτες θα μείνουν στην τσέπη όταν έρθει η ώρα με πρόσωπο εκτός γάμου, εκτός σχέσης να εισπράξουν ηδονή και να κάνουν παιχνίδια συνουσιακά.

 

Διαβάστε ακόμα:

ΟΤΑΝ Ο ΑΔΑΜ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ... ΑΔΑΜ