ΤΩΡΑ ΠΙΑ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΦΟΡΕΣΕ ΜΑΣΚΑ...

 
Το πράμα απλώθηκε και δεν μαζεύεται. Ο κορονοϊός επικυριαρχεί σαρωτικά στη ζωή μας.  Μόνο μάγοι δεν ήταν όσοι είχαν προβλέψει τούτη τη εξέλιξη, αλλά δεν τολμούσαν να τη δημοσιοποιήσουν. Ότι θα 'ρθει η ιστορική στιγμή όπου το σύμπαν της ανθρωπότητας θα φορέσει μάσκα. Και εγένετο το απίθανο. Να μην εμφανίζεται κανείς σε δημόσιο χώρο άνευ μάσκας. Πολιτικοί, ιερείς, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, δικαστικοί, στρατιωτικοί, οι κάθε παρατρεχάμενοι της δημόσιας ζωής ξεμυτάνε μασκοφόροι.
 
Κι όλο αυτό το κακό τι σημαίνει; Εδώ γελάμε. Επειδή ακούς ένα κάρο μπούρδες από κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, μελλοντολόγους κι άλλους -όγους οι οποίοι υποτίθεται λόγω ειδικότητας έχουν δικαίωμα επιστημονικού λόγου.  Ότι θα αλλάξει η ζωή μας, θα ενισχυθεί η συλλογικότητα του κόσμου, θα κτυπήσει η θλίψη, η κατάθλιψη, η μοναξιά, τέλος πάντων η ζωή θα πάρει ένα άλλο νόημα. 
 
Παραμύθια. Ο άνθρωπος είναι αυτός που είναι. Που ήταν. Πάντα. Δεν έγινε άλλος στους αιώνες. Και θα παραμείνει ίδιος όπως ξεφύτρωσε από την εποχή του Αδάμ μέχρι να εξαφανιστεί. Αν το κινητό τηλέφωνο π.χ. και το κομπιούτερ είχαν ανακαλυφθεί πριν δέκα χιλιάδες χρόνια, και τότε έτσι, όπως σήμερα, θα συμπεριφερόταν. Δεν έγινε μαλάκας σήμερα ο άνθρωπος, ούτε πιο έξυπνος. Σέλφυ φωτογραφίες θα έβγαζε και πριν 100.000 χιλιάδες χρόνια, αν τότε είχε τέτοια δυνατότητα. Και θα έβγαιναν στα κανάλια σοβαροί άνθρωποι να λένε αηδίες.
 
Ποιος κορονοϊός; Θα περάσει ντούκου. Θα ξεχαστεί μαζί με τις μάσκες του. Όπως θα ξεχαστούν οι... προφητικές αναλύσεις των επιστημόνων.
 
Η αλήθεια είναι μια, και μας την λέει κατάμουτρα η Ιστορία. Φοβερά πράγματα έχουν γίνει. Καμιά θρησκεία και καμιά ιδεολογία, καμιά σοφία και δικτατορία, τίποτα δεν κατάφερε να σταματήσει το λουτρό αίματος από πολέμους και επαναστάσεις, που έγιναν και δεν άλλαξαν τίποτα. Γιατί με τίποτα δεν αλλάζει ο άνθρωπος. Η λογική, αυτό που τον ξεχωρίζει απ' όλα τα άλλα ζώα, δεν είναι... αρκετή στο δίποδο να τον παραδειγματίσει από τα αίσχη του στο παρελθόν.
 
Ειρωνεία. Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα της Ειρήνης.  Έχει την πλακίτσα του ο άνθρωπος. Στα λόγια δείχνει ότι θέλει ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη κι άλλα τέτοια εδώδιμα και αποικιακά, που ο αφελής τα νοιώθει εύκολα φαγώσιμα. 
Διαβαστε ακομα:

ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΤΟΥ... ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΤΑ ΜΜΕ