ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΤΖΕΤΑΚΗΔΕΣ

 

Μέσα στο καλοκαίρι θα βγει, λέει, το νέο iphone. Ο διάδοχος του 5. Που διαδέχτηκε το 4s, που διαδέχτηκε το 4 κ.ο.κ. Και καπάκι, λένε, θα βγει και ένα μικρότερο μοντέλο, που δεν ξέρω πώς θα το λένε, ίσως mini, όπως το μικρό ipad.

Μιλάμε τώρα για 7-8 μοντέλα μέσα σε 6 χρόνια. Ωσπου να κυκλοφορήσει το ένα, να το πιάσει ο άλλος στα χέρια του, να το χαϊδέψει, να κοιμηθεί μαζύ του, να νιώσει τη δόνηση, το άρωμα και τους ήχους του, τσουπ, σου πετάνε το επόμενο.

Και βλέπεις ουρές τους άρρωστους, τους γκατζετάκηδες, τους οπαδούς της Apple, να κάθονται έξω από τα καταστήματα, μέρες πριν, για να πάρουν πρώτοι το καινούργιο μαραφέτι ή, τέλος πάντων, να εξασφαλίσουν καλή θέση στη λίστα αναμονής.

Και, βέβαια, αυτά δεν γίνονται για καμμία άλλη συσκευή, για καμμία άλλη μάρκα. Κυκλοφορούν και άλλα smart phones, όπως τα λένε, έξυπνα τηλέφωνα, που σκέφτονται δηλαδή για σένα τον χαζό, κυκλοφορούν λοιπόν πολλά, κάποια καλύτερα από τα άηφον. Και φτηνότερα, μάλιστα. Αλλά κανένα άλλο μπραντ δεν έχει χτίσει τέτοιο μύθο, τέτοιο φαν κλαμπ γύρω από το όνομά του, όσο αυτό της Apple. Και εδώ είναι που χρειάζεται σεντόνι κανονικό για τον μακαρίτη τον Στηβ Τζομπς.   

 Μάλιστα. Κανονική αρρώστια. Πώς ο άλλος είναι αθεράπευτος γαύρος ή, βάζελος και στήνεται στην ουρά για να πάρει τα εισιτήρια για το ντέρμπυ, τον τελικό κλπ; Ετσι και ο γκατζετάκιας, ο απλάκιας, ο αηφονάκιας, θα ξαγρυπνήσει, θα ψάξει την άκρη για να το πάρει πρώτος.

Όπως ο παίκτης την ψάχνει στο Στοίχημα, να μάθει κανά σιγουράκι, αν η ομάδα έχει άκρη με τον πλάγιο και τέλος πάντων τι να παίξει, έτσι και ο πρεζάκιας ο αηφονατζής, σερφάρει νύχτα μέρα στα tech blogs και τα sites για να δει κανα προσχέδιο, καμμιά απόρρητη πληροφορία που διέρρευσε, να πάρει τη δόση του για να αντέξει ως τη στιγμή που θα φτιαχτεί με το νέο μηλαράκι.

Ό,τι συμβαίνει και με τις μεταγραφές.Δεν πα’ να αγοράζει η ομάδα κάθε τρις και λίγο ό,τι κυκλοφορεί, ο οπαδός θέλει κι άλλους παίκτες. Δεν χορταίνει. Έτσι και το τζάνκυ της τεχνολογίας, θα πιάσει στα χέρια του το κανούργιο μοντέλο και φτιαχτεί δυο τρεις φορές και αμέσως μετά ξενερώνει. Ζει και αναπνέει για το επόμενο.

Εσείς οι άλλοι, ακόμη κι αν έχετε αγοράσει 3-4 iphone έως τώρα, το ξέρω, βαριέστε να τρέχετε και να το αλλάζετε πάλι, αφού και το προηγούμενο μια χαρά την κάνει τη δουλειά - τις δουλειές μάλλον, διότι το μόνο που δεν κυττάει κανείς σ’ αυτές τις συσκευές είναι το τηλέφωνο.

Να, γιατί έχεις να κάνεις με νοσηρή κατάστεση. Ο Ολυμπιακός έχει μακράν τους καλύτερους παίκτες στην Ελλάδα, αλλά τον γαύρο δεν του λεέι τίποτα αυτό. Θέλει κι άλλους. Ας μην είναι καλύτεροι από τους προηγούμενους. Να πάρουμε άλλους, αυτός στη βιόλα του. Αρρωστάκια οι αηφονάδες, λοιπόν. Και χειρώτερο να είναι από το προηγούμενο το νέο μοντέλο, δεν πειράζει. Αύριο μεθαύριο θα βγει το πιο νέο. Για να μη σας πω, δηλαδή, πως όσο μειονεκτεί το νέο μοντέλο, τόσο καλύτερα για τον τζάνκυ, που ξέρει ότι γρήγορα, πολύ γρήγορα, η προεδράρα θα δώσει κάτι παραπάνω για να του μοστράρει τον άπαικτο τον παικταρά.
Back up και restore, λοιπόν.