ΕΝΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΟΕΝΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Στην Ελλάδα ήταν άγνωστος. Με την ευκαιρία του θανάτου του αξίζει να του χαρίσουμε δυο λόγια. Όχι ακριβώς για να τον γνωρίσουμε απλά τον μπαγάσα, όσο να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψή του, που του την στέρησαν στην πατρίδα του την Αμερική.

Αλ Γκολντστάιν. Ένας ιερωμένος της θρησκείας του σεξ. Όπως λένε για κάποιον ότι είναι άνθρωπος της τέχνης, της επιστήμης, της μουσικής, της πολιτικής, της αρχαιολογίας, της δημοσιογραφίας, της μαγειρικής, της μόδας. Ε, αυτός, ο Εβραιοαμερικανός ήταν ταγμένος στην υπηρεσία του σεξ.

Θρυλικό το περιοδικό του, το Screw. Πρωτοποριακό, όχι σκέτο τολμηρό, προκλητικό. Εύκολα το χαρακτηρίζεις χυδαίο, πορνό. Καμμία σχέση με το Playboy του σαχλαμάρα του Χιου Χέφνερ.

Ο Γκολντστάιν ήταν αγωνιστής. Ιδεολόγος. Βγήκε μπροστά από την εποχή του. Στην απόλυτη κόντρα. Γεννημένος αλητάμπουρας, ψοφούσε για την κόντρα με ό, τι παραπέμπει σε κράτος. Τον είχαν τρελλάνει σε δικαστικές διώξεις, άλλο που δεν ήθελε ο τσόγλανος.

Πέθανε στα 78 του χρόνια, σα ξεπερασμένος, άρα «δικαιωμένος». Σήμερα, όπου το σεξ και το γυμνό κυριαρχούν στο σινεμά, στα μήντια, στη διαφήμιση, στο διαδίκτυο, το περιοδικό Screw θα περνούσε στο ντούκου. Σαν ένα μέσα στα τόσα.

Διαβάστε ακόμα:

Οσο η τέχνη προσκυνά το γυμνό σώμα