ΟΣΟ Η ΤΕΧΝΗ ΘΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΣΩΜΑ

 

Η θεά της ομορφιάς, η Αφροδίτη, δεν προκαλεί τους σεμνότυφους, ακόμα και χωρίς ρούχα να την φιλοτεχνήσει ένας ζωγράφος, ένας γλύπτης. Το γυμνό όταν είναι αγνό, αθώο είναι αποδεκτό και στη χριστιανική αντίληψη αρκεί ο καλλιτέχνης να το παρουσιάζει ασεξουαλικό.

Η ίδια η γυναίκα, γυμνή, ημίγυμνη, που προκαλεί το θαυμασμό, μ’ ένα διαφορετικό ύφος, επιτόπου γίνεται αντικείμενο πόθου.

Μιλάμε με αφορμή το θάνατο του ξεχασμένου ιεροκήρυκα της εκδοτικής πορνογραφίας Αλ Γκολντστάιν, ενός τύπου που ήθελε να επιβάλλει κοινωνικά το περιοδικό του, το θρυλικό Screw, σε χρόνια μαχόμενης σεμνοτυφίας.

Από τη μία ήταν το κυριλάτο, το ιλουστρασιόν Playboy του Χιου Χέφνερ και από την άλλη το Screw του περιθωριακού Αλ Γκολντστάιν.

«Screw», ο τίτλος του πορνοπεριοδικού που έγραψε Ιστορία και κέρδισε ατελείωτες δικαστικές διώξεις. Screw σημαίνει βίδα, βιδώνω, σφίγγω, στύβω, στρίβω, ό, τι παραπέμπει σε κάτι γυριστό, η προπέλα του πλοίου, το φάλτσο στο μπιλιάρδο, το μασούρι με λεφτά. Και, πεζοδρομιακά, κανονίζω μία γυναίκα σεξουαλικά.

Όσο δεν θα πεθάνει το σεξ, όσο η τέχνη κι όχι μόνο, θα προσκυνά το μεγαλείο της ομορφιάς του γυμνού σώματος θα παίζει σε τεντωμένο σχοινί η χυδαιότητα και ο αισθησιασμός από τη μία και από την άλλη η ιερότητα και η αισθητική της καλλιτεχνικής δημιουργίας.