ΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΑ 99

 

Zsa Zsa Gabor. Στα νειάτα μοίραζε φωτιές σε καρδιές αντρικές. Πριν χρόνια πολλά, τη δεκαετία του '50, τότε που ήταν γόησσα προκλητική και ακαταμάχητη.

Φοβερό, ε; Οι ταινίες του μαυρόασπρου σινεμά δεν βλέπονται σήμερα, το ίδιο και οι βεντετάρες, οι γκομενάρες, πριν 50 και 60 χρόνια. Με τα μάτια του σήμερα δεν έχουν επάνω τους τίποτα το θελκτικό. Κανένα σεξαπήλ. Στον 21ο αιώνα θα κυκλοφορούσαν στο δρόμο χωρίς να κερδίζουν την προσοχή.
Η Ζα Ζα Γκαμπόρ γεννήθηκε σα σήμερα 6 Φεβρουαρίου, το 1917, στην Βουδαπέστη και μαζΊ με την αδελφή της, την Εύα, βρέθηκαν στην Αμερική για καριέρα καλλιτεχνική. Γύρισε κάποιες ταινίες, έκανε τον κύκλο της και μετά πέρασε στα αζήτητα. Το 2002 μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα ξύπνησε τελικά από κώμα και πέθανε δύο μήνες πριν κλείσει τα 100 χρόνια.

Εννέα γάμους έκανε η Ζα Ζα Γκαμπόρ, το αιώνιο θηλυκό της... ομοταξίας της που δεν της φθάνει να κατακτήσει απλά έναν άνδρα. Τον θέλει και με φράγκα. Πολλά φράγκα. Γνώριζε τι περίμενε απ' αυτήν ο σύντροφος, ο σύζυγος και του το χάριζε με το παραπάνω. Εκείνη δεν έψαχνε καμία ικανοποίηση σεξουαλική, καμία ευτυχία ανθρώπινη. Δεν ήταν του κρεβατιού, ούτε επέτρεπε να ορίσει τη ζωή της το όποιο αίσθημα, συναίσθημα.

Μόνον λεφτά! Όχι μόνον, βέβαια. Αυτός που θα διάλεγε να ήταν και ονομαστός. Σπουδαίος. Ξεχωριστός. Καμία τυχαία επιλογή σ' όποιον άνοιγε τα πόδια της. Της ξέφυγε ο εμβληματικός Τούρκος Κεμάλ Ατατούρκ, τον είχε γκόμενο, όμως δεν κατάφερε να τον προσθέσει στη λίστα των συζύγων της. Έκανε μονάχα ένα παιδί, την Φραντσέσκα Χίλτον, που πέθανε αρραβωνιασμένη, πριν παντρευτεί, στα 67 της χρόνια.

Η Φραντσέσκα είναι κόρη του ιδρυτή της αλυσίδας ξενοδοχείων Hilton, του Κόνραντ Χίλτον, ενός από τους 9 συζύγους της Ουγγαρέζας. Μετά από 8 διαζύγια παντρεύτηκε στα 70 της έναν χάλια Γερμανό με τίτλο πρίγκηπα, 26 χρόνια νεώτερό της, που έχει αναλάβει καθήκοντα νοσοκόμας της.
Στα 94 χρόνια της η Ζα Ζα Γκαμπόρ αποφάσισε να γίνει μαμά. Με παρένθετη μητέρα να γεννηθεί το παιδί του συζύγου της. Δεν τα κατάφερε, και το έχει... καυμό.

Στα τελευταία της δούλευε ακόμα το μυαλό της αναπολούσε σχεδόν μαρτυρικά το παρελθόν. ''Τρεφόταν'' με τις μεγάλες στιγμές της ζωής του. Και ίσως ''έβλεπε'' σα θηρίο τον αληθινό του εαυτό, τον πραγματικό του χαρακτήρα. Κριτική στα λάθη της; Λύπη για όσα έκανε, για όσα δεν έκανε; Η πνευματική διαδικασία πριν διαβεί ο άνθρωπος την Πύλη. Η Αυτοεξολόγηση πριν πεθάνει.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεκτρονική και μαθηματική μουσική