ΕΚΑΝΕ ΠΙΑΤΣΑ, ΨΩΝΙΣΕ ΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ

 

Ούτε ένας, ούτε δύο είναι οι ομοφυλόφιλοι που τους βρίσκουν άγρια δολοφονημένους στο σπίτι τους, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Ειδικά εκείνοι που εκτίθενται, που ρισκάρουν, που φθάνουν στα άκρα με κάποιον που ψωνίσανε.

Όπως είναι άγνωστος ο δολοφόνος του δικού μας Κώστα Ταχτσή, που έβγαινε τα βράδια να συναντήσει το ομοφυλοφιλικό σεξ, έτσι δεν έμαθαν ποτέ ποιός σκότωσε τον μεγαλύτερο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα, τον Τενεσύ Ουίλιαμς. Αυτός είναι στην κορυφή, με τον Άρθουρ Μύλερ.

Όταν νύχτωνε ο άνθρωπος δεν κρατιόταν, έβγαινε έξω στους έρημους και πονηρούς δρόμους για να ζευγαρώσει. Έκανε κανονικά πιάτσα αυτός που τα έργα του παίζονταν σ' όλο τον κόσμο και η δραματουργία του αποτέλεσε και αποτελεί αντικείμενο μελέτης.

Γεννήθηκε το 1911 και το 1983 σα σήμερα 25 Φεβρουαρίου, τον βρήκαν νεκρό, μ' ένα φελλό στο στόμα, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που νοίκιαζε . Θάνατος τραγικός, όπως τραγικά και ψυχοβαρεμένα είναι όλα τα έργα, αυτού του ''καταραμένου'' ποιητή, στα οποία κυριαρχούν γυναικεία πρόσωπα.
Γυάλινος Κόσμος, Καλοκαίρι και Καταχνιά, Η Ρωμαϊκή Άνοιξη της κυρίας Στόουν, Τριαντάφυλλο στο Στήθος, Ξαφνικά Πέρυσι το Καλοκαίρι, Το Γλυκό Πουλί της Νιότης, Η Νύχτα της Ιγκουάνα, Λεωφορείον ο Πόθος, μερικά από τα πιο γνωστά έργα του. Σχεδόν όλα τα σουξέ του Τενεσύ Ουϊλιαμς τα ανέβασε ο Κάρολος Κουν στο Θέατρο Τέχνης.

Διαβάστε ακόμα:

Τα πειράματα στη φυσική, χημεία ο κόσμος του