ΚΑΙ Ο ΣΕΡΙΦΗΣ ΔΡΟΥΣΕ ΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ

 

Ο ορισμός του θρυλικού προσώπου. Wyatt Earp. Όλα θα τα βρεις σ’ αυτόν. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Μια ζωή στην απόλυτη περιπέτεια που δεν την ορίζεις με τα όρια της νομιμότητας και της παρανομίας.

Κεντρική φιγούρα του φολκορικού κόσμου της Άγριας Δύσης ο εγκληματίας και τυχοδιώκτης Ουαϊτ Ερπ, που έγινε ήρωας ο ατρόμητος σερίφης, ένας αστυνομικός που κυνήγησε αποτελεσματικά τις πιο σκληρές συμμορίες.

Επιβλητική κορμοστασιά, φαρδείς ώμους, δεμένο σώμα και μια μουστάκα, το παλληκάρι δεν παιζόταν, πιστολέρο, τρομερός gunfighter. Άφοβος. Ήταν επόμενο να γραφτούν βιβλία για πάρτη του, να γυριστούν πολλές ταινίες με θέμα τη ζωή του.

Ο Έρπ γεννήθηκε σα σήμερα 19 Μαρτίου το 1848, και σύμφωνα με τον βιογράφο του και την καουμπόυκο μύθο, μετά το θάνατο της πρώτης του γυναίκας, σε κατάσταση εγκυμοσύνης, λόγω τυφοειδούς πυρετού, έπεσε σε κατάθλιψη. Παραδόθηκε στο αλκοόλ και σε μικροαλητείες. Ο πατέρας του προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να τον βάλει στον ίσιο δρόμο.

Μπράβος, δηλαδή μπόντυγκαρντ σε σαλούν, τζογαδόρος, νταβατζής, διαιτητής πυγμαχίας, και τι δεν έκανε. Ιδιοκτήτης μπουρδέλου και ορυχείου. Η ψυχή ζητούσε πάντα δράση, γι’ αυτό όταν πέρασε στην απέναντι πλευρά, έγινε μάρσαλ, προστάτης του νόμου, σερίφης, πάντα ενεργούσε με κουλτούρα παράνομου.

Είχε προσληφθεί στο Χόλυγουντ ως «σύμβουλος καουμπόϋκων ταινιών». Πέθανε το 1929.

Διαβάστε ακόμα:

Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους