ΗΤΑΝ FAIR LADY ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΑΓΓΕΛΟΣ

 

Στην τελευταία της ταινία έπαιζε το ρόλο ενός Άγγελου. Σκηνοθέτης του “Always”, το 1988, πέντε χρόνια πριν το θάνατό της, ο Στήβεν Σπήλμπεργκ. Ο ορισμός της αθωότητας στην αιωνιότητα, εμφανίζεται σ' όλα τα πλάνα του φιλμ, μ' ένα λευκό ένδυμα. Δεν βλέπεις την γυναίκα παρά ένα θείο, ένα ουράνιο πλάσμα, που έχει επισκεφθεί τη γη, μάλλον τη ζωή κάποιων ανθρώπων.

Ώντρεϋ Χέπμπορν. Η σταρ του σινεμά. Ήταν εκείνη που ήταν, δεν μεταλλάχθηκε σε μία κοκκαλιάρα, άβυζη, για να ανοίξει πρώτη αυτή το δρόμο στα τοπ μόντελ, όπως απργότερα έτσι τις ήθελαν οι ντηζάινερ της μόδας, να καταλήγουν θύματα της νευρικής ανορεξίας.

Αδύνατη, αδύναμη, ασεξουαλική επειδή ήταν παιδί της γερμανικής κατοχής στην Ολλανδία όπου μεγάλωσε, μια άλλη Άννα Φρανκ, με την οποία η Ώντρεϋ είχε την ίδια ηλικία! Ξεκίνησε από τα δέκα της χρόνια να γίνει μπαλαρίνα και τελικά ασχολήθηκε με την ηθοποιία και πριν γίνει γνωστή γύρισε αρκετές ταινίες, σε μικρούς ρόλους.

Είναι Αγγλίδα, γεννήθηκε σα σήμερα 4 Μαϊου το 1929 στο Βέλγιο, κόρη ενός ναζιστικών φρονημάτων Ιρλανδού τραπεζίτη και μιας Ολλανδέζας βαρώνης, γονείς που την γέννησαν σε δεύτερο γάμο τους. Και η ίδια παντρεύτηκε δύο φορές, πρώτα με τον ηθοποιό Μελ Φέρερ, είχε πλούσια ερωτική ζωή, όμως ποτέ δεν απασχόλησε τον τύπο με τις σχέσεις της, όλες με επώνυμους.

Γοητευτική. Υπόδειγμα κομψότητας. Φιγούρα εύθραυστη, γεμάτη ευαισθησία. Πρότυπο ευγένειας, στυλ. Πρώτη κινηματογραφική της επιτυχία “Διακοπές στη Ρώμη” με τον Γκρέγκορυ Πεκ. Όλες οι ταινίες της έγραψαν, κυρίως το “My Fair Lady”, η “Ωραία Κυρία” και η “Σαμπρίνα”.

Η Audrey Hepburn από το 1986 έγινε Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef και αληθινά αφιερώθηκε σ' αυτήν, όπως την θεωρούσε, αποστολή της. Έκανε πολλά ταξίδια σε Νότια και Κεντρική Αφρική, Ονδούρα, Σαλβαδόρ, Βενεζουέλα, Γουατεμάλα, Ασία, Βιετνάμ, Μπαγκλαντές, Αφρική, Σομαλία, Σουδάν. Συναντούσε πληθυσμούς με παιδιά που λιμοκτονούσαν και θυμόταν τα παιδικά της χρόνια στην Ολλανδία, πόσο υπέφεραν από πείνα, στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής. Πέθανε 20 Ιανουαρίου το 1993, από καρκίνο.

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε κομπάρσος ο θεατρικός συγγραφέας