ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΕΥΡΕΣΗ

 

Η καλύτερή του για κάθε εφευρέτη αυτό που βρήκε και κρίθηκε προσφορά στην κοινωνία να πάρει το όνομά του στους αιώνες των αιώνων. Μία εξαίρεση! Ο μεσιέ Γκυλοταίν. Πέθανε μ' αυτό το παράπονο ο εφευρέτης της γκιλοτίνας, του μηχανισμού που κόβει το λαιμό. Που χωρίζει το κεφάλι από το σώμα. Ότι η λαιμητόμος ονομάστηκε γκιλοτίνα, από το δικό του όνομα.

Προσφορά είναι κι αυτή; Βεβαίως. Βεβαιότατα. Πρώην καλόγερος ο Joseph Ignace Gyilotin, που γεννήθηκε, σα σήμερα, 28 Μαϊου το 1738, ανακάλυψε τη γκιλοτίνα για να υποφέρει λιγώτερο ο μελλοθάνατος. Κατάρα στους αιώνες επάνω σε όποιον επινοούσε, όπως ένα σωρό άλλοι επιστήμονες, ένα πιο φρικτό τρόπο βασανισμού αιχμαλώτων, ενόχων, εγκληματιών.

Τεράστιο το κεφάλαιο Βασανιστήρια, ό,τι πιο ντροπιαστικό για το ανθρώπινο γένος. Είναι η πιο μεγάλη επιστήμη, η πιο πλούσια, η πιο ποικίλη, λέω για την...βασανιστική, την «τέχνη», την «επιστήμη» που δεν έχει αναγνωριστεί. Εξέχον άτομο του εξουσιαστή ο μάστορας βασανιστής, που στόχο έχει να παρατείνει τη ζωή του θύματος προκαλώντας το μεγαλύτερο πόνο.

Ο πρώην Ιησουίτης Ιωσήφ Ινιάς Γκυλοταίν έγινε σπουδαίος γιατρός και δίδαξε ανατομία, φυσιολογία, έμπλεξε με την πολιτική σαν οπαδός της γαλλικής επανάστασης. Επειδή, όμως, ο δόκτωρ δεν ήταν υπάκουος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του από τη γκιλοτίνα (!) με απόφαση του ιερατείου της επανάστασης. Τελικά πέθανε το 1814.

Διαβάστε ακόμα:

Οι καμικάζε που γυρνούσαν πίσω