ΒΙΡΓΙΝΙΑ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ

 

Δεν το ξέρεις αν θα γίνει ταινία το love story Νίκου και Βιργινίας Ρωμανού. Εξαρτάται. Όχι από το μελό στη σχέση τους, όσο εάν ο 21χρονος φυλακισμένος θα συνεχίσει την κοινωνική και εγκληματική του δράση στο μέλλον. Ο σεναρίστας μιας τέτοιας ιστορίας θέλει περιπέτεια, δεν αρκείται στους όρκους αιωνίας ερωτικής πίστεως.

«Είναι δικός μου» λέει η 18χρονη Βιργινία, που παντρεύτηκε στη φυλακή τον πολυσυζητημένο Νίκο Ρωμανό. Δικός της είναι, όμως όχι μόνον .Είναι και αλλωνών δικός τους ο συζυγός της ο οποίος, άλλωστε, δεν έκανε απεργία πείνας για πάρτη της Βιργινίας.

Παρένθεση. Το όνομα Βιργινία προέρχεται από το λατινικό Virgo-Virginis,που σημαίνει παρθένα. Ένα κορίτσι της αρχαίας Ρώμης ήταν η Βιργινία, απείραχτο βέβαια, αχάϊδευτο από αρσενικό χέρι και ο μαλάκας ο πατέρας της πριν δυόμισυ χιλιάδες χρόνια σκότωσε την κόρη του για να μην την πηδήξει ένας ισχυρός πολιτικός.

Η Βιργινία του Ρωμανού μας λέει ότι ο Νίκος είναι δικός της, σε απάντηση πολλών θαυμαστριών που του στέλνουν ερωτικές επιστολές. Συμβαίνει. Εδώ την ερωτική προσφορά, σε ακραίους βαθμούς, την γνώρισαν ο δράκος του Σέιχ Σου Νίκος Παγκρατίδης, όπως και ο παρανοϊκός δολοφόνος Τσάρλς Μάνσον, για μα περιοριστούμε σε δύο εμβληματικούς serial-killer.

Οχι, δεν είναι μόνον της Βιργινίας δικός της ο Ρωμανός. Ένα κάρο χαμένα κορμιά που παριστάνουν τους πολιτικούς και πολιτικοποιημένους, έχουν για ήρωά τους και σύμβολο τον Νίκο Ρωμανό. Για πάρτη τους, βέβαια, για να κάνουν το δικό τους παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα:

Από γεωργική, εισαγόμενη Ελλάδα