ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ

 

Μην πιάσει στο χέρι του τη μαυρομύτα ο Στήβεν. Τι θές να γράψει; Πως αλλοιώς να τα γράψει ένας Στήβεν Αβραμίδης! Πολλά είπα, διαβάστε τον φιλοξενούμενό μας...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Χάζευα κι εγώ τα γεγονότα στο Σίδνεϋ. Εκεί που μπήκε ένας τραμπούκος σε μια καφετέρια, που υπό την κάλυψη του Ισλάμ, έπιασε μερικούς ομήρους. Κι ήθελε καλύτερη σημαία για την πίστη του κι ήθελε να μιλήσει με τον πρωθυπουργό εκεί. Την κατάληξη υποθέτω την ξέρετε. Με την επέμβαση της αστυνομίας είχαμε έναν όμηρο νεκρό. Μόνο γι αυτόν στενοχωριόμαστε σαν κατάληξη της αστυνομικής επέμβασης.

Και δεν ξέρω γιατί, έφερα στο μυαλό μου την Ελλάδα. Όχι τους κάμπους και τις πλαγιές. Αυτές μια χαρά θα ήταν αν είχαν φωνή . Θα είχαν πολλά να πουν για όλους εκείνους, κι εμάς τους μαλάκες που περιδιάβηκαν τον τόπο στον τόπο που τους χαρίστηκε. Για πλάκα, για καλοπέραση, για να απολαύσεις αυτή την ρημάδα την ζωή.

Μακριά από βουλές και κόμματα. Κι ανένδοτους κι αλλαγές κι απαλλαγές και μνημόνια. Ουδέποτε ο άνθρωπος κατάλαβε οτι η ζωή, δηλαδή η ύπαρξη, δεν έχει κάποια σχέση με την κοινωνική επιφόρτιση που επιβάλουν κάποιες οικογένειες που γκαραντί διοικούν τον όποιον τόπο τους έχει αφεθεί. Ακόμα, τόσα χρόνια μετά, ο άνθρωπος δεν έχει καταλάβει γιατί ζει. Γι αυτό κι είναι αποτυχημένο είδος και γι αυτό δεν υπάρχει θεός.

Ξέφυγα. Κοινωνικά το θέλετε το θέμα; Προφανώς, αφού η φύση πλέον είναι υπό προστασία. Κι έχουμε και την Green Peace, που θέλει τους καρχαρίες αλλά ζητάει και τον οβολόν μας δια το έργον της. Να γαμήσουμε πρώτα τα παιδιά της Αφρικής, και μετά εδώ έιμαστε εμείς, να φτιάξουμε τα πράματα. Πούστηδες κοινωνικοί που την φύση την έχετε ντεκόρ. Διότι εκεί θα ήσασταν ανίκανοι. Μόνο με δικηγόρους και καθυστέρηση τελειωτικών αποφάσεων δικαστηρίων ησυχάζετε.

Και πήγαν δήθεν οι ακραίοι στην Αυστραλία. Και καθάρισε το θέμα. Εκεί είναι το μυαλό μου. Επειδή μας πήρε καμιά δεκαριά μέρες να καθαρίσουμε την πλατεία Συντάγματος. Από κάποιους πρόσφυγες. Σύριοι λέχτηκαν σήμερα. Προχθές λέχθηκαν Μικρασιάτες. Ακόμα λέγονται σεισμογενείς. Ακόμα οι πούστηδες της καρέκλας δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ακόμα δεν ξέρουν, όχι μόνο να νομολογούν επί της ουσίας, αλλά δεν ξέρουν ακόμα να εφαρμόζουν τα διεθνή δίκαια αλλά και να μην ξέρουν να τα αντιγράφουν.

Μιλάμε για κατακόμβες. Έχουμε, καλώς ή κακώς, μια εκλεγμένη συγκυβέρνηση. Αυτή ξέρει να κυβερνάει; Ξέρει να εφαρμόζει τους νόμους; Τι ασχολείται με την αξιωματική αντιπολίτευση, που πάντα είναι για να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη, και δεν προχωράει στην εφαρμογή των νόμων; Δεν μπορεί να διώξει από την κεντρικότερη πλατεία του κράτους, με βάση το όνομα της, κάποιους που με τσαμπουκά διεκδικούν χαρτιά για να φύγουν από εδώ; Δεν μου κάνεις σαν κυβέρνηση.

Φυσικά δεν μου κάνεις και σαν αντιπολίτευση, όταν δεν σέβεσαι τους νόμους και πατάς στο αναφροδίσιο του τι δήθεν πρέπει να γίνεται. Ο διάολος λοιπόν, είναι όλο το σύστημα. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΠΟΥΣΤΗΣ Ο ΛΑΟΣ. Μετά βέβαια του φταίει, και μπαίνοντας στο σπιράλ έχει θέμα. Οπότε τραβάει την παροιμία για την κότα και το αυγό και παραγγέλνει κι ένα κρασί παλιότερα, σήμερα ουίσκι, και σταυρώνει τα πόδια, αφού είπε την υπέρατη αλήθεια, κι άσε τον άλλον δίπλα να καθαρίσει. Μεγάλε καραγκιόζη, που στον πήρανε οι Τούρκοι μέχρι κι αυτόν. Σε βοήθησαν δηλαδή οι τίποτες που πήγαν στην καφετέρια στην Αυστραλία.

Τους οποίους τίποτες, τους εξαφάνισαν μέχρι και τα καγκουρώ. Έκανες κάτι που πάει κόντρα στην καλοπέραση μας; Ίσα που σε έφαγε η μαρμάγκα. Έχεις ανθρώπινα δικαιώματα, αρχίδι, που όμως καταπίεσες άλλα δικαιώματα αυτών που πήγαν να πιουν καφέ; Ούτε το όνομα της μάνας σου δεν θα ξαναπείς. Ορθότατο εκτός αν τώρα ακούσω οτι και στην Αυσραλία, υπάρχει στυγνή δικτατορία.

Διότι ο πρόσφυγας, είναι τέτοιος κι ως τέτοιος μιλάω εξ ονόματος του πατέρα μου. Αλλά όχι κι όπου του γουστάρει. Και δεν θα έχουμε εδώ τους ηλίθιους που δεν ξέρουνε ή δεν θέλουνε να εφαρμόζουνε τους νόμους. Έλεος με τις μειονότητες και τα δικαιώματα όλων των ξένων, που καταπατάνε, επειδή οι τίποτες της βουλής δεν ξέρουνε να κυβερνάνε τα δικαιώματα όλων αυτών που πληρώνουνε ακόμα και για την στέγαση των πιθανών προσφύγων. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ. ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΟΝ ΧΛΙΔΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΑΣ.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ του Στήβεν Αβραμίδη βρίσκεται στο blog του «το φώς του φεγγαριού…».

Διαβάστε ακόμα:

Απεργία ξάπλας μετά υπνόσακου