ΓΙΟΚΟ ΟΝΟ, Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ

 

Έχει γράψει τα χειρώτερα ο αποδυτηριάκιας για την Αμερικανίδα ιαπωνικής καταγωγής Γιόκο Όνο, επειδή την θεώρησα την υπαίτια που χώρισαν οι αγαπημένοι μου Beatles. Αυτή η ασιάτισσα, δυο φορές παντρεμένη ήδη, επτά χρόνια πιο μεγάλη από τον Τζων Λένον, είναι το σκοτεινό πρόσωπο που διέλυσε το μέγιστο συγκρότημα.

Μαλακίες έγραφε στα σεντόνια του ο αποδυτηριάκιας. Σήμερα, μετά από χρόνια, οφείλω να αποκαταστήσω μια μεγάλη γυναίκα. Ένα σπάνιο θηλυκό άτομο που έδωσε σ' έναν άνδρα ό,τι μπορεί να περιμένει ο ολοκληρωμένος και πνευματικά αρσενικός από μια γυναίκα.

Η αλήθεια είναι ότι έπεσε πολύ παρασκήνιο, θεωρίες συνωμοσίας ατελείωτες, γιατί έγιναν μαλλιά κουβάρια οι Μπήτλς. Να σου πω σε ποια γνώμη κατέληξα, με το μυαλό που κουβαλάω και όπως έχω εκτιμήσει την Ιστορία των Beatles, όπως και τους χαρακτήρες των τεσσάρων. Και είμαι πλέον σχεδόν 100% σίγουρος για την ερμηνεία που δίνω στο γεγονός της διάλυσης τους και τυπικά από το 1970. Ήταν παιδιά κακομαθημένα. Ανώριμα.

Ναι, από μαλακία τους πλακώθηκαν. Ψυχράθηκαν. Δεν ήθελαν ο ένας τον άλλον. Έβαλαν του κώλου τα προσωπικά τους, τα έξω από τη δουλειά τους, και αγνόησαν το αληθινά ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ τους συμφέρον μέσα από το γκρουπ. Ο ορισμός της απουσίας επαγγελματισμού. Αυτή την εξήγηση δίνω.
Σα σήμερα, 20 Μαρτίου, το 1969, παντρεύτηκαν στο Γιβραλτάρ ο Ιωάννης Λένον και η Γιόκο Όνο, μια μικροσκοπική καλλιτέχνις αβάν-γκαρντ, που μ' αυτήν ο «αρχηγός» των Μπητλς όποτε γούσταρε ταξίδευε τόσο στον Παράδεισο όσο και στην Κόλαση. Τα «είδε» όλα ο Τζων Λένον, τα έκανε όλα μαζί με την Γιόκο και απογειώθηκε στο επίπεδο της τελείωσης, του ευδαιμονισμού, της δικαίωσης της ύπαρξής του.

Αρχές καλοκαιριού το 1968 η Σύνθια Λένον επιστρέφει από τις διακοπές της στην Ελλάδα και βλέπει στο σπίτι τους τον άνδρα της με την Γιόκο. «Κατάλαβα ότι τον έχασα...» εξομολογήθηκε. Επιτόπου η σύζυγος πήρε πρέφα τη χημεία του Τζων με την κιτρινιάρα.
Λίγες ημέρες μετά το γάμο του με την Γιόκο ο Τζων Λένον σε ειδική τελετή άλλαξε το όνομά του, σε Τζων Όνο Λένον. Στα 42 της η Γιαπωνέζα γέννησε τον γιο τους, τον Σων Τάρο Όνο Λένον.

Διαβάστε ακόμα:

Τον ζήλευε και ο πιο ωραίος θεός