ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ

 

Γράφει ο Στήβεν Αβραμίδης

Γυρίσαμαν εν τέλει. Όχι που θα καθόμασταν εκεί. Τι είμαστε για την Αμερική; Λαθρομετανάστες που άμα θέλουμε την αράζουμε στην Columbus Circus και δεν τρέχει κάστανο; Όχι οτι κάναμε και κάποια προσπάθεια, αφού γεννηθήκαμε για το μπουρδέλο και σε αυτό θε να πεθάνουμε. Αλλά νά. Πέρασε και μια σκέψη από το μυαλό. Να φύγουμε ντε από τον ομφαλό του σύμπαντος, που μετέδωσε κι όλον τον πολιτισμό έξω χωρίς να κρατήσει δράμι εδώ μέσα, για τον οποίον όμως αφαλό, ούτε μια αράδα δεν υπήρχε στις εφημερίδες κι ούτε ένα λεπτό σε κάποια τηλεόραση. Μάλλον η Ελλάδα κατέληξε σαν τον αφαλό που έχουμε στο κορμί μας. Όλοι τον έχουν αλλά ουδείς του δίνει σημασία.

Οπότε ψάχνω πληροφόρηση για το τι έγινε εδώ μέσα. Ή έστω τι πρόκειται να γίνει βάσει του σοβαρότατου εθίμου του Πεσάχ, που είμαι σίγουρος για την σφαγή των αμνών οτι συνετελέσθηκε και φέτος ομαλά κι άρα με αναστηθέντα τον Εβραίο, ποιός μας πιάνει; Νομίζω οτι αυτή ήταν η πρώτη είδηση, που επισκίασε βεβαίως τον θάνατο κάποιων από αυτοσχέδιες κροτίδες, αφού ο ουρανός στο Βροντάδο, έγινε μέρα. Μετά βέβαια μας φταίνε τα αμερικανάκια...

Τα οποία μια χαρά αντιμετώπισαν τον Επιτάφιο. Πήγε φιλενάδα μου στην τελετή την Παρασκευή, κάπου εκεί στο mid town μεταξύ πρώτης και δεύτερης λεωφόρου, κι είδε όλους τους δρόμους κλεισμένους. Και ρώτησε την αστυνομία που επέβλεπε όλη την μαλακία, γιατί υπάρχουν μπλόκα. Και της απάντησε ο επικεφαλής Ιρλανδός: Those Christians decided to take out their Jesus for a ride. ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ.

Ψάχνοντας λοιπόν ειδήσεις, πρακτικά βρήκα τα πάντα όπως τα άφησα. Άρα δεν έχασα και τίποτα που έφυγα, εκτός από τα ψυχοπαθητικά φαινόμενα που αυτές τις μέρες μεταφέρθηκαν σε βενζινάδικο. Το σημαντικότερο όλων είναι οτι η πρόεδρος της βουλής δεν τσακώθηκε με κατασκευάστριες εταιρείες αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ελαστικά δια την κύλισην των οχημάτων. Άνετα θα μπορούσαν να θεωρηθούν παλιότατα μνημόνια και να είχαμε κι άλλα. Δόξα τω θεώ, δεν πήγε εκεί το μυαλό της για καινούργια επιτροπή χώρια που γλυτώσαμε κι από σχόλια του Άδωνη. Τα πάντα δίπολα είναι αλλά δεν βαριέσαι.

Νομίζω οτι άλλες ειδήσεις δεν βρήκα. Καινούργιες μιλάω. Τα άλλα που διάβασα για τους μετανάστες ή τους καταληψίες στο ΕΚΠΑ, ήταν σαν να τα είχα δει και πριν φύγω. Στα σοβαρά κράτη ή στα μπουρδέλα, δύσκολα αλλάζει κάτι. Όλοι θέλουν την σταθερότητα του τι ψάχνεις, κι όλοι απολαμβάνουν την ματαιότητα του απέναντι. Σαν την ποδοσφαιρική ομάδα που χάνει. Όλοι ξέρουν ποιός ήταν ο καλύτερος παίκτης: Αυτός που δεν έπαιξε. Τι σχέση έχει αυτό με τις εκλογές και την δημοκρατική διαδικασία; ΟΣΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Πάει καλά όμως το θέμα για τους ανησυχούντες. Grexit δεν επιτρέπει η Αμερική, αλλά πιστωτικό γεγονός εντός ευρώ, why not? Να χάσουν τα λεφτά όλοι εκτός ΔΝΤ. Με Grexit, θα χάσει λεφτά κι εκείνη, και δεν είμαστε πλέον μικρά παιδιά σε αναπηρική καρέκλα. Ρε την άρεια φυλή που κάθισε! Ρε να μην βλέπει κανείς την πολιτική απόφαση που θα την ανακοινώσουν την ώρα που βολεύει τους πάντες. Καινούργιο πρόγραμμα πριν λήξει το προηγούμενο; ΚΟΥΡΕΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ; ΧΑΧΑΧΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. Σαν την ευθυγράμμιση σε βενζινάδικο.

Και δεν θέλω να πάω στην αθλητική κάθαρση τώρα – θα κάνω χωριστό κείμενο σαν προσφορά στον Κοντονή – αλλά να μείνω εδώ. Στο τίποτα του χρέους που μοιάζει σαν την φωτογραφική διάταξη της κατάργησης των φυλακών υψίστης ασφαλείας – ΜΗΝ ΓΕΛΑΤΕ, ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΧΑΜΕ – ή στο μηδέν της παιδείας ή στα σχέδια φοροπάταξης ή στο τι είπε ο Κουίκ που ο λαός δεν τον έβγαλε ούτε βουλευτή αλλά ο Καμμένος τον έβαλε δίπλα του. Κάτι σαν Σκουρλέτη, σε ποιό light. Όμως ο Σύριζα έχει εντολή αδιαπραγμάτευτη. ΚΑΝΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΩΤΡΙΕΣ.

Και τελείωσαν οι ειδήσεις βέβαια, αφού η λέξη αυτή είναι προϊόν του ρήματος οίδα κι όχι του νομίζω. Και τι να δεις παραπάνω; Οτι πλακώθηκαν απόψε το βράδυ ξανά στην Στουρνάρα; Για να ανακαλύψεις τι; Το μακριά από εδώ; Το οτι κάποιοι άνθρωποι είναι σοβαροί και θέλουν να φτειάξουν την ζωή τους μακριά από τους καραγκιόζηδες που διοικούν εκλεγμένοι, από καραγκιόζηδες δημοκράτες; Λες και στην Αμερική ή στην λοιπή Ευρώπη είναι εκλεγμένα Άουσβιτς. Μπουρδέλο, μπουρδέλο, που δεν θέλει και να αναβαθμισθεί. Πανούσηδες που δεν κατάλαβαν οτι έχουν δήθεν δύναμη κι εξουσία για τομές.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Φασουλάδα είναι πείνα και κλανιά