ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ!

 

Μάλιστα, καλά διαβάσατε! Το Reykjavík της Ισλανδίας, φιλοξενεί το μοναδικό Φαλλολογικό Μουσείο στην Ευρώπη και μάλλον και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου οι συλλογές του απαρτίζονται από... τα πέη όλων των θηλαστικών που διαβιούν στην Ισλανδία και όχι μόνο, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου (Homo Sapiens σύμφωνα με το μουσείο, μάλλον προς αποφυγήν εγκεφαλικών στους μη γνώστες του όρου).

Το μουσείο που ιδρύθηκε το 1974 από τον Sigurður Hjartarson, καθηγητή ιστορίας και ισπανικών, που έχει συλλέξει, διατηρεί, εκθέτει και μελετά περισσότερα από διακόσια πέη, σε μια συναρπαστική και αν μη τι άλλο εξαιρετικά ασυνήθιστη μόνιμη έκθεση, αλλά και διάφορα ευφάνταστα χρηστικά αντικείμενα που το design τους έχει εμπνευστεί από το ανθρώπινο κυρίως πέος, φιλοδοξώντας μάλλον να κλέψει την δόξα γνωστού εστιατορίου των Αθηνών και φυσικά των απανταχού sex-shops, αλλά και να αποτελέσει φετίχ για τους λάτρεις του είδους, ως το πρώτο μουσείο-φετίχ στην μουσειακή ιστορία.

Το λογότυπο του μουσείου απεικονίζει –τι άλλο;- ένα ανδρικό πέος, ανατριχιαστικά όμοιο με αυτά που συνηθίζαμε να ζωγραφίζουμε στα θρανία μας και αλλού στο γυμνάσιο (όσοι είχαμε καλλιτεχνικές ανησυχίες τέλος πάντων) και αυτό μάλλον δεν είναι τυχαίο, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδρυτή, ο ίδιος θα πρέπει να ήταν ένα παράξενο παιδάκι, προερχόμενο από μία εξίσου παράξενη, όσο και ζωόφιλη οικογένεια, που κάποτε του δώρισε το πέος ενός ταύρου, για να το χρησιμοποιήσει ως μαστίγιο σε άλλα ζώα!

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και το βίντεο στο www.nikosonline.gr