ΣΑ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΜΑΖΥ ΜΑΣ

 

Όσο σπουδαίος κι αν είναι κάποιος ιστορικός και διανοούμενος, πολιτικός και κομματικός, για τον αποδυτηριάκια είναι σκέτο μουνόπανο όταν αντιμετωπίζει ποδοσφαιρικά τον Άρη Βελουχιώτη. Γίγαντας και παικταράς ο Άρης επειδή φοράει τη φανέλα της ομαδάρας μας, ανάθεμα επειδή δεν είναι δικός μας. Άρα, στην καταδίκη απ' όλους ο πρωτοκαπετάνιος της αντίστασης, αφού δεξιοί και αριστεροί, κρατικοί, ημικρατικοί και παρακρατικοί λειτουργοί δεν θεώρησαν ποτέ ότι τους εκπροσωπούσε ο Θανάσης Κλάρας, με το αντάρτικο όνομα Άρης Βελουχιώτης.

Με την ευκαιρία ότι σα σήμερα 15 Ιουνίου, το 1945, αυτοκτόνησε ο Άρης, το μεγαλύτερο παλληκάρι, ο πιο λεβέντης που γεννήθηκε πολιτικά και πατριωτικά μέσα από κόμμα, με ταμπέλα αριστερού, δεξιού, άσχετο, ο Διονύσης Χαριτόπουλος έδωσε μια συνέντευξη. Στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Κυριακόπουλο και την εφημερίδα Realnews. Εξαιρετικά αποκαλυπτικός ο συγγραφέας αναφέρεται στις αντιδράσεις, ολότελα αντιπροσωπευτικές του συστήματος, όταν εκδόθηκε το 1996 το βιβλίο του ΑΡΗΣ, ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ.

Μεταφέρω κουβέντες από το στόμα του Χαριτόπουλου, που έγραψε το βιβλίο μετά από 20ετή έρευνα για τον νεοέλληνα που περισσότερο από κάθε άλλον παραπέμπει σε οπλαρχηγό του 1821.

«Μια ημέρα πριν κυκλοφορήσει το βιβλίο ο «Ριζοσπάσης» με κατήγγειλε ως πράκτορα, και όργανο σκοτεινών κέντρων. Η «Αυγή» περίμενε να βγει το βιβλίο για να συστήσει «Μην το αγοράσετε». Βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση στη Βουλή μιλούσαν για «αναμόχλευση των παθών». Ακροδεξιοί απειλούσαν εμένα και τον εκδοτικό οίκο ότι θα μας κάψουν.
»Υπήρξαν και υπερασπιστές. Ο Βασίλης Ραφαηλίδης με 24 άρθρα(!) στο Έθνος, ο Κωστής Παπαγιώργης με ολοσέλιδο ύμνο, ο Κώστας Ζουράρις στην Ελευθεροτυπία, κ.α. Ο μεγαλύτερος έπαινος για εμένα ήταν από τους εν ζωή καπετάνιους. «Σα να ήσουν στο βουνό μαζί μας τα έγραψες» μου έλεγαν.

Διαβάστε ακόμα:

Στο σημείο που σκοτώθηκε το ανταρτόπουλο