Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΚΑΤΑ ΘΟΥΚΥΔΙΔΗ

 

«Φιλοκαλούμεν τε γαρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας». Είναι η γνωστή ρήση του Θουκυδίδη που την έγραψε στον Επιτάφιο του Περικλέους. Την επικαλέστηκε ο ελληνιστής και ελληνολάτρης έμπορος βιβλίων Άδωνις Γεωργιάδης όταν έβαλε στο στόμα του τον Γιάννη Βαρουφάκη, υπουργό οικονομικών.

«Ας μην είμαστε καθώς πρέπει πια» ξέσπασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. «Ο κύριος Βαρουφάκης είναι ένα ψώνιο. Πρόκειται περί νάρκισσου. Ψυχασθενική περίπτωση. Ο υπουργός του σύριζα είπε η διαπραγμάτευση δεν αφορά μόνον την Ελλάδα, αλλά το μέλλον της Ευρώπης. Τι μας λέει ο ποιητής! Όλη η Ευρώπη, δηλαδή, κρέμεται από τα... παντελόνια του Βαρουφάκη. Τέτοια υπουργάρα έχουμε! Αν τα έλεγε άλλος, θα τον έπαιρναν με ζουρλομανδύα, θα τον πήγαιναν για θεραπεία».

Ευτυχώς υπάρχουν οι Ζουράρηδες και οι Γεωργιάδηδες, μέσα και η Ραχήλ με τον Ψαριανό, που προσπαθούν κι αυτοί να μας διασκεδάσουν. Τι άλλο να πεις. Να σ' έχουν φέρει στην άκρη του γκρεμού και κάποιοι να κάνουν show.

«Δεν υπάρχει ο τύπος αυτός, είναι πέραν νοήσεως, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια υψηλά» πρόσθεσε ακόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον Βαρουφάκη, αφού διευκρίνισε το τσιτάτο του Θουκυδίδη: «Η μαλακία έχει την έννοια της μαλθακότητας στα αρχαία ελληνικά».

Διαβάστε ακόμα:

Μια γυναίκα σα χωριάτικη σαλάτα!