ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!

 

Χαχαχαχαχα ότι θα το βλέπαμε κι’ αυτό δεν το περίμενα. Ένα μουσείο που έχει ότι βάλει ο νους σας. Ότι έχει πετάξει ο ένας στον άλλο, ότι έχει σπάσει από νεύρα ή από εκδίκηση, ότι ξέχασε σπίτι του ή σπίτι της.

Όλα ξεκίνησαν από έναν χωρισμό. Όταν ο Κροάτης γλύπτης Dražen Grubišić και η κοπέλα του Olinka Vištica, παραγωγός ταινιών, αποφάσισαν να χωρίσουν το 2003 μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, σκέφτηκαν αστειευόμενοι μεταξύ τους να δημιουργήσουν ένα μουσείο που θα στέγαζε ό,τι είχε απομείνει από τα αντικείμενα που αντιπροσώπευαν κάποτε την αγάπη τους.

Το αστείο αυτό φαίνεται πως κράτησε, ωρίμασε και μεταλλάχθηκε σε πράξη, κι έτσι τρία χρόνια μετά τον χωρισμό η ιδέα τους υλοποιήθηκε με την βοήθεια επίσης χωρισμένων φίλων τους που τους δώρισαν αντικείμενα, σε μία διεθνή περιοδική έκθεση που έμελλε να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες στις χώρες που ταξίδεψε (Αργεντινή, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Γερμανία, ΦΥΡΟΜ, Φιλιππίνες, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σλοβενία, Νότιο Αφρική, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α.) και να αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές.

Η δημιουργία πλέον ενός μουσείου στο Ζάγκρεμπ, πόλη διαμονής των δύο καλλιτεχνών, ήταν μονόδρομος. Το Μουσείο των Διαλυμένων Σχέσεων διατηρεί μόνιμη έκθεση η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς, καθώς χωρισμένα ζευγάρια ενθαρρύνονται αδιάκοπα να δωρίσουν αντικείμενα, τα οποία θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα μικρό κείμενο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.nikosonline.gr