ΧΑΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑΣ

 

Γράφει ένας σκληρός, ωμός, κυνικός και πάντα απολαυστικός ΣΤΗΒΕΝ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

Ήταν πολύ ωραίες οι στιγμές και οι εικόνες, που τα δυό κοντά, τα δυό στρουμφάκια, Τσίπρας και Νταβούτογλου, μοίρασαν κόκκινα τριαντάφυλλα σε κάποιες γυναίκες δημοσιογράφους. Υποθέτω δουλεύουσες σε μέσα παραπληροφόρησης που υποστηρίζουν τα δυό νούμερα. Όπως νούμερα βέβαια είναι κι όλοι εκείνοι που γιόρτασαν τις γυναίκες εχθές – παγκόσμια ημέρα – αλλά ούτε ένας δεν πήγε στην Ειδωμένη να δώσει λίγο γάλα σε κάποια προσφύγισσα.

Όμως να μην μένουμε σε λεπτομέρειες δικές μου, σκέτες αντίδρασης. Διότι υπάρχουν και καλά, αλλά και κακά νέα στην κατάσταση που ζούμε, που δεν λύνεται τίποτα. Ειδικά όταν συνομιλούν στρουμφάκια, που το ένα πίνει σαμπάνια σαν όλους τους σουλτάνους που πέθαναν από κήρωση του ήπατος, και το άλλο έχει διορίσει τον χικ Σταθάκη στα οικονομικά, αλλά κι ανέχεται κάποιους τρελούς που μιλάνε για πόλεμο και casus beli.

Όταν λέμε οτι οι άνθρωποι του πλανήτη είναι νούμερα, κι ειδικότερα οι τύποι που κατέχουν θέσεις, αρκεί να δεις τι έγινε στην Σμύρνη σήμερα με τα στρουμφάκια. Ανεκηρύχθη επίτιμος διδάκτωρ της πολιτικής οικονομίας κάποιου ιδιωτικού πανεπιστημίου, ο Τσίπρας. Μιλάμε για νούμερα παγκοσμίως, με την λιγότερη ευθύνη βέβαια του δικού μας, που το παίζει και κομουνισής κι άρα εναντίον της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Κατά βασή Έλληνας είναι, κι άρα ό,τι του δίνουν το παίρνει.

Αλλά οι Τούρκοι, που το παίζουν και σοβαροί; Πολιτική οικονομία να διδάξει ο τύπος που έφερε τα capital controls; Αυτός που δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα; Θα διδάξει οικονομία ένας πολιτικός μηχανικός που έβγαλε το πολυτεχνείο με μέσον; Και τι να πει κάποιος σε φοιτητές; Ακόμα και Τούρκους δηλαδή. Οτι γίνεσαι πρωθυπουργός χωρίς να ξέρεις αγγλικά; Τι να εμπνεύσει όταν έχει καταντήσει να τον βρίζει μέχρι και η Κωνσταντοπούλου; Άβυσσος και η ψυχή της Τουρκίας, που μάλλον το ίδιο μπουρδέλο με εμάς είναι.

Αλλά μπορεί και να λέει τις ίδιες μαλακίες που λέει ο Ερντογάν – ναι αυτός που πίστεψε οτι είναι σουλτάνος – ή κάποιες άλλες που λέει ο χικ Σταθάκης. Και μόνο βλέποντας όμως βλέποντας αυτά, δεν σου έρχεται να πάρεις τα στιλιάρια και να τους πάρεις όλους αυτούς που ψηφίζουν οι λαοί, στο κυνήγι; Και μαζί με αυτούς, και τους λαούς, που δήθεν διαχειρίζονται μέσω δημοκρατίας τις τύχες τους. Ναι ρε πούστη μου. Ακόμα δεν έχει βαρεθεί η σοβαρή μειοψηφία, να κάνει κουμάντο ο λαός, και να υμνεί την δημοκρατία της ισότητας της ψήφου; Αυτοί οι μαλάκες που πληρώνουν το ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Σμύρνη για να μορφώσουν τα παιδιά τους, ακόμα δεν έχουν πάρει χαμπάρι οτι με επίτιμο διδάκτορα τον Τσίπρα, απλά κάνουν τρύπες στο νερό;

Εκτός αν είμαστε έτοιμοι, εισάγοντας κι εξάγοντας παρακμή εκατέρωθεν του Αιγαίου, και με βάση τις κουμπαριές που έκανε κι ο Κωστάκης με τον Ταγίπ, για κάποια χικ
Σταθάκη, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου τουριστικά και κοιτασματικά, και τελικά έχουμε το φαινόμενο Πανταζή; Τι είναι αυτό; Α, δεν έχω φωνή, δεν έχω τραγούδια, αλλά επειδή απευθύνομαι σε κάργα μαλάκες, που απλά θέλουν χαβαλέ, θα γίνω κάποιος. Maybe σύντροφοι αλλά μπορεί και να μην καταλαβαίνουμε εμείς τίποτα αι να τα έχει καταλάβει όλα ο πρύτανις του πανεπιστημίου της Σμύρνης, που είπε να αρπάξει την ευκαιρία από τα αρχίδια. Πού να ψάχνεις τώρα να βρίσκεις επιστημονικό έργο;

Χικ Σταθάκη μου όμως, κι όλα πάνε στα δεξιά. Εσύ πίνεις και γελάς, κι όλα πάνε αμερικάνικα. Η Ελλάδα διασώθηκε τότε παλιά από τον Τούρκο, και γιατί να μην επαναλάβουμε το πείραμα; Κομούνες και κεφαλικός φόρος. Αυτοδιοίκηση και ανεξηθρησκεία παρέα με Καραγκιόζη. Μια χαρά ήμασταν και μια χαρά θα είμαστε, ειδικά όταν έχουμε ψηφίσει και διδάκτορα. Αγνοώντας το πόσοι μαλάκες έχουν πτυχίο αλλά και πόσοι μαλάκες έχουν γίνει μέλη κάποιας συγκλήτου. Το παν είναι να κατακτηθεί η Ευρώπη ειρηνικά, οικονομικά μέχρι να ξαναβρεθεί στην αυτοδιάθεση κάποιου Ναυαρίνου. Τότε που θα ξαναδιαβάσει τις μαλακίες της. Του μεσαίωνα ή για ποιόν λόγο έγινε ο πρώτος παγκόσμιος.

Χικ Σταθάκη μου, χικ. Δεν φταίς εσύ. Οι άλλοι φταίνε πάντα. Ο λαός με τον οποίον τα έπινες στα καφενεία και νόμιζε οτι η σούρα σου ήταν απλά ακίνδυνη. Όπως πίστευε οτι με τις εκλογές, χαβαλές γίνεται κι απλή κατανάλωση πίτσας και μπύρας. Όπως πιστεύει και σήμερα ο τίποτας λαός, οτι ο Τσίπρας μέχρι που κατέκτησε και την έδρα της πολιτικής οικονομίας στην Σμύρνη. Ο ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. Ο αέναος μαλάκας, που φυσικά έχει ψηφίσει χικ τον Άδη του, που του το φωνάζει η εξουσία που απλά κάνει πειράματα. Και τον πάει κι άλλο στην άκρη σκαι στα όρια, αλλά δεν τρέχει κάτι. Όπως δεν θα τρέξει τίποτα τώρα που ο Νταβούτογλου θα γίνει και διδάκτωρ ιστορίας σε θέματα μέλλοντος στο Καποδιστριακό.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ σηκώθηκε στο blog του Στήβεν Αβραμίδη, το φως του φεγγαριού

Διαβάστε ακόμα:

Ιερά πρόσωπα και παράσιτα στην Ελλάδα