ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

 

Περισσότερο από οκτώ χρόνια ήταν αρχηγός της Μοσάντ. Αυτό σημαίνει ότι ήξερε περισσότερα από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, αλλά και τον Ομπάμα και τον Πούτιν. Κι όλα όσα έζησε και όσα πήρε πρέφα από το πόστο του, τα κουβάλησε μαζί του στον τάφο του ο στρατηγός Μαίϋρ Νταγιάν, που πέρυσι, σα σήμερα 17 Μαρτίου, στα 71 του από καρκίνο.

Η Μοσάντ είναι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, δηλαδή μια νόμιμη, μια κρατική επιχείρηση η οποία ασχολείται κατασκοπευτικά με ό,τι παίζει σ΄ όλο το γλόμπο. Δεν είναι ΚΥΠ, που σήμερα την λένε ΕΥΠ, και άντε μέχρι Σκόπια και Κόσοβο να έχει απλωμένες τις κεραίες της. Μια κουβέντα. Η CIA, η DEA, το FBI, η πρώην KGB δεν γνωρίζουν λιγώτερα από την Μοσάντ, η οποία αν χρειαστεί δολοφονεί κάποιον, τον «εξαφανίζει».
Πάντα στο όνομα του εθνικού συμφέροντος του Ισραήλ.
Και γιατί να ξέρει κάθε βρωμοδουλειά της Μοσάντ ο εκάστοτε πρωθυπουργός της χώρας. Δεν χρειάζεται να ξέρει. Απλά η κυβέρνηση θα ενημερώσει την Μοσάντ π.χ. ότι «Φροντίστε να σαμποταριστεί το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν», αν κι αυτό είναι πραγματικό επεισόδιο. Ο πρωθυπουργός ούτε θα προτείνει τον τρόπο δράσης, ούτε θα ενημερωθεί για τις ενέργειες της «υπηρεσίας», της Μοσάντ. Αλλοίμονο. Να πούνε τι θα κάνουν στον μαλάκα που για να εκλεγεί το μόνο που τον απασχολεί είναι να μαζεύει ψήφους, και μην πέσουν τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.

Αλλοίμονο. Να «καρφώσουν» στον πρωθυπουργό, τον οποίο πιθανότατα «κατασκοπεύουν» μήπως ξενοπηδάει, μήπως του αρέσουν τα αγοράκια, ότι σκοτώσαμε επτά ατομικούς επιστήμονες που δουλεύουν τον εμπλουτισμό ουρανίου του Ιράν. Ότι έχουμε κατάσκοπο στο πρώτο επίπεδο επαφής με τον Χομεϊνί. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Αν ήταν ηθοποιός, ένας σταρ τραγουδιστής ο Μαίϋρ Νταγιάν θα κυκλοφορούσε η βιογραφία του και ο κόσμος θα μάθαινε ένα κάρο πικάντικες λεπτομέρειες. Πού είναι η ατζέντα του διοικητή της Μοσάντ από το 2008 έως το 2011; Δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ.

Διαβάστε ακόμα:

Ιβάν, ο τρομερός και παλαβός