ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

 

Δεν μου αρέσει που τα μήντια ασχολούνται, πολυασχολούνται με ανύπαρκτες τραγουδίστριες. Που υποτίθεται υπάρχουν και μετά από κάποιους μήνες και οι ίδιες ξεχνάνε ότι πέρασαν από το τραγούδι.

Δεν μ' αρέσει ακόμα το σπρώξιμο, ένα αναξιοκρατικό πλασάρισμα τραγουδιστών στην αγορά από τα διάφορα reality. Δεν μου κάθεται καλά. Να το πω αλλοιώς. Είναι απίθανο να λειτουργώ με εμπάθεια, να έχω προσωπικά με κάποια, κάποιον φιλόδοξο να φανεί. Έλα, όμως, που χωρίς να το θέλω τον αμφισβητώ, ακριβώς διότι είναι προϊόν τηλεοπτικό, που...εξετάστηκε από μία δήθεν επιτροπή που απλά υπηρετεί κι αυτή το show. Μη βάλουμε στο λογαριασμό τα τσιρίγματα του ενθουσιασμένου νεαρόκοσμου στο στούντιο.

Μια Μαρινέλα, με διαχρονική αξία, δεν χρειάζεται κανένα talent show για να φανεί, να διακριθεί, να αναδειχθεί. Να εξελιχθεί σε «κλασική» τραγουδίστρια, να «πει» ρεμπέτικα, λαϊκά, ελαφρολαϊκά, έντεχνα, ποιοτικά, τραγούδια του κεφιού, και πολιτικοποιημένα, και ό,τι θες.

Χατζηδάκη και Θεοδωράκη τραγούδησε η Μαρινέλλα, Ζαμπέτα και Μαρκόπουλο, Χατζηνάσιο και Κατσαρό. Δεν υπάρχει συνθέτης που δεν ήθελε να συνεργαστεί με την Κυριακή Παπαδοπούλου, αυτό είναι το όνομά της, που ξεκίνησε δίπλα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Τον πρώτο της σύζυγο. Άρα, από Μητσάκη και Χιώτη τραγούδησε και Μάνο Λοϊζο και Κώστα Χατζή, Μίμη Πλέσσα και Γιάννη Σπανό. Από τα παραδοσιακά μπουζουκτζήδικα στα κοσμικά της παραλίας, αλλά και στις μπουάτ της Πλάκας. Και με εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής.

Μαρινέλλα για όλα και «Μαρινέλλα για πάντα» όπως τιτλοφορείται ένα από τα 66 άλμπουμ της. Πλησιάζει τα 80 χρόνια και είμαστε τυχεροί που ακόμα είναι ζωντανή καλλιτεχνικά. Μία κυρία, μια επαγγελματίας, που ποτέ, μα ποτέ δεν χρειάστηκε να «εκβιάσει» με ακρότητες, με γελοιότητες προκειμένου να κρατηθεί στη ζήτηση.

Από Πόντιους γονείς η Κυριακή γεννήθηκε 20 Μαϊου, σα σήμερα, το 1938, και από 4 χρονών βρέθηκε σε παιδική χορωδία. Στα 12 της «τραγούδησε» μια διαφήμιση φίρμας καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. Στα 17 της έπαιζε θέατρο, μέλος θιάσου περιπλανώμενου, έκανε τα πρώτα της βήματα ως ηθοποιός. Κατέκτησε τη σκηνή ως τραγουδίστρια, όχι ως ηθοποιός.

Στα 18 είναι πια «επαγγελματίας» και δουλεύει σε «κέντρο». Τότε θα γνωρίσει τον Στέλιο Καζαντζίδη, αυτός είναι εκείνος που την πρόσεξε, που του «μίλησε» η φωνή της. Παντρεύτηκε και με τον κατά δύο χρόνια νεώτερό της Τόλη Βοσκόπουλο. Το μοναδικό παιδί που γέννησε το έκανε με τον Φρέντυ Σερπιέρη, της «βασιλικής» οικογενείας, παντρεμένο με Σουηδή, βαλκανιονίκη ιππασίας και επί σειρά ετών πρόεδρο της ομοσπονδίας, που πέθανε προ ημερών. Η Τζωρτζίνα Σερπιέρη, η κόρη της Μαρινέλλας ξεπέρασε τον καρκίνο στο στήθος της.

Διαβάστε ακόμα:

Για την Πάτυ και τον Κόνορ