ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

 

Και ενώ η Εθνική Πινακοθήκη, τα τελευταία χρόνια είναι σε κατάσταση γιαπί, η διευθύντρια της Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, έχοντας στο πλευρό της τον αρχιτέκτονα Γιώργο Παρμενίδη, έδωσε μία πρώτη γεύση του νέου κτιρίου, στα μέλη του Συμβουλίου Μουσείων.

Μην βιάζεστε όμως, γιατί τα εγκαίνια θα γίνουν το 2019. Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα έχουν τελειώσει τα έργα επέκτασης που θα προσθέσουν στο υφιστάμενο κτήριο των 9.720 τμ, άλλα 11.040 τμ, υπερδιπλασιάζοντας τους λειτουργικούς του χώρους (σύνολο 20.760 τμ). Δηλαδή, το μουσείο αποκτά 2.230 τμ πρόσθετους εκθεσιακούς χώρους για μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, 1.645 τμ επιπλέον αποθήκες έργων τέχνης, αμφιθέατρο 350 θέσεων, εκπαιδευτικό χώρο, υποδοχή και πωλητήριο 910 τμ.

Επίσης θα έχει εστιατόριο, που θα λειτουργεί στον 3ο όροφο (με δυνατότητα αυτόνομης εισόδου και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό), το καφέ στο ισόγειο και στον κήπο, και το πιο ενδιαφέρον όλων: ψηφιακή και διαδραστική παρουσίαση των πληροφοριών, ακόμα και δράσεων άλλων μουσείων στην πόλη και στην Ελλάδα.

Διαβάστε λεπτομέρειες και δείτε εικόνες στο nikosonline.gr