ΜΕ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΙΕΡΑ!

 

Σαν κι’ αυτήν μία στο εκατομμύριο. Τέτοια ταλαντούχα, ευφυής, δυνατή γυναίκα δεν εμφανίζεται συχνά, πόσο μάλλον στον χώρο του κινηματογράφου. Ποια άλλη μπορεί να περηφανευτεί ότι η καριέρα της διήρκησε 60 χρόνια;

Εξήντα χρόνια ταινίες και θέατρο και το 1977, σε ηλικία 69 ετών, πήρε και το μεγάλο βραβείο καριέρας από το Ινστιτούτο του Αμερικάνικου Σινεμά. Ήταν η πρώτη γυναίκα που κατάφερε αυτό το επίτευγμα, όπως ήταν και η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να γίνει πρόεδρος της ακαδημίας των Oscar το 1941. Υποδυόταν συνήθως αντιπαθείς ηρωίδες και η τεχνική της έχει αντιγραφεί από πολλούς μεταγενέστερους ηθοποιούς. Το Αμερικάνικο Ινστιτούτο κινηματογράφου την έχει κατατάξει δεύτερη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Η Bette Davis, γεννήθηκε στις 5 Απριλίου 1908 και πέθανε σα σήμερα στις 6 Οκτωβρίου 1989, σε ηλικία 81 χρόνων. Θεωρείται ιερό τέρας του αμερικάνικου κινηματογράφου, μια και έπαιξε όλους τους ρόλους, με την ίδια ευκολία και πειστικότητα. Από κλασσικές ηρωίδες εποχής μέχρι σύγχρονες γυναίκες. Γι’ αυτό και είχε προταθεί 11 φορές για το βραβείο Oscar και το κέρδισε 2, με τις ταινίες: Μια επικίνδυνη γυναίκα (1935) και Ζέζεμπελ (1938).

Διαβάστε τη συναρπαστική ζωή της στο nikosonline.gr