Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΡΗ ΣΤΟ ΡΟΚ

 

Στην αυτοβιογραφία του Life (2010) τα λέει όλα. Λέει και για την σχέση του με τον Mick Jagger που την χαρακτηρίζει «ασταθή». Τον λέει ανυπόφορο, αφόρητο, snob και ότι χρειάστηκε χιλιάδες φορές μέσα στα τόσο χρόνια της κοινής τους πορείας να του βάλει έντονα τις φωνές. Αλλά λέει επίσης ότι τον λατρεύει και ότι στην τελική οι φίλοι δεν χρειάζεται πάντα να είναι τέλειοι...

Βλέποντας ότι έχει τα γενέθλια του, και ότι αισίως γίνεται 73 ετών, δεν αντιστάθηκα σε μια παρουσίαση εφ’ όλης της ύλης, ένα πορτραίτο ενός από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες και συνθέτες της ροκ μουσικής. Κυρίες και κύριοι το θαύμα της φύσης που λέγεται: Keith Richards.

Και γιατί τον λέω “θαύμα της φύσης” θα το διαπιστώσετε διαβάζοντας το άρθρο. Ο Keith Richards γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1943 και είναι Άγγλος κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones. Αν και αυτοδίδακτος στην κιθάρα, υπήρξε βιρτουόζος και ο άνθρωπος που εισήγαγε τον γνωστό σε όλους πια, κυματισμό της ηλεκτρικής κιθάρας. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες που έχουν περάσει από την παγκόσμια μουσική ιστορία, ενώ 15 από τα τραγούδια που έχει συνθέσει συγκαταλέγονται στη λίστα με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών. Στα τέλη της δεκαετίας του 60’ απέκτησε «κακή» φήμη, εξ αιτίας της συμπεριφοράς του, για τη σχέση του με το μοντέλο Anita Pallenberg και για ασυλλόγιστη χρήση ναρκωτικών ενώ έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο “άρρωστος” καλλιτέχνης που έχει περάσει από τη μουσική ιστορία.

Διαβάστε τη συνέχεια, δείτε και σπάνιες φωτογραφίες στο nikosonline.gr