Ο καλλιτεχνης των καλλιτεχνων

 

Μέσα στους αιώνες έχουμε δει χιλιάδες έργα τέχνης και έχουμε θαυμάσει εκατοντάδες καλλιτεχνών. Ένας όμως είναι, ο κορυφαίος. Ο ολοκληρωμένος καλλιτέχνης. Ο καλλιτέχνης των καλλιτεχνών. Και το όνομα αυτού Michelangelo.

Ήταν γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής. Και σε όλα αξεπέραστος. Το όνομα του έχει ταυτιστεί με την Αναγέννηση και αναγνωρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης. Γι’ αυτό και από τότε, και μάλιστα πριν πεθάνει χρησιμοποίησαν για κείνον το προσωνύμιο ο θεϊκός (Il Divino). Στα δημοφιλέστερα έργα του ανήκουν οι νωπογραφίες που φιλοτέχνησε για το Παπικό παρεκκλήσιο του Βατικανού (Καπέλα Σιξτίνα), το άγαλμα του Δαβίδ και φυσικά η Πιετά (αποκαθήλωση) στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου, στην Ρώμη.

Ο Μικελάντζελο ντι Λοντοβίκο Μπουοναρότι Σιμόνι (Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni), γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου του 1475 και πέθανε σα σήμερα 18 Φεβρουαρίου του 1564. Έγινε γνωστός περισσότερο ως Μιχαήλ Άγγελος, και ήταν ο καλλιτέχνης που άσκησε τέτοια επίδραση στην ανάπτυξη της δυτικής τέχνης, όσο κανείς άλλος….

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr