Παντρευτηκε Ελληνιδα ο παραλιγο ταυρομαχος

 

Ένας από τους πιο ιδιόρρυθμους ζωγράφους και γλύπτες της ιστορίας γιορτάζει τα 85 του χρόνια. Ο άνθρωπος που ζωγραφίζει μόνο... χοντρές και... χοντρούς θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της Λατινικής Αμερικής, του οποίου η φήμη έχει εξαπλωθεί παγκόσμια. Το έργο του ξεχωρίζει για τις παραμορφωμένες διαστάσεις των αντικειμένων που απεικονίζει και για τις ογκώδεις και ευτραφείς ανθρώπινες μορφές του.

Παντρεμένος με την Ελληνίδα εικαστικό Σοφία Βάρη, είναι κάπως σαν δικός μας άνθρωπος! Σε ηλικία μόλις 26 ετών ήταν κιόλας αναγνωρισμένος ως ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της νέας γενιάς. Τα πρώτα του έργα ήταν γνωστοί κλασικοί πίνακες (Μόνα Λίζα κ.α.), αλλά με το δικό του στυλ.

Ο Φερνάντο Μποτέρο (Fernando Botero), γεννήθηκε σα σήμερα 19 Απριλίου, το 1932 στην Κολομβία. Η πρώτη του επαφή με τη ζωγραφική προήλθε εξ ολοκλήρου από βιβλία και αντίγραφα. Στην ηλικία των δώδεκα ετών, παράλληλα με τις σπουδές του, άρχισε να εκπαιδεύεται ως ταυρομάχος κατόπιν προτροπής κάποιου θείου του, αλλά…


Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και έργα του στο nikosonline.gr