ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ...

 

ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ...


Ο χρόνος που περνάει είναι αμείλικτος τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Δυστυχώς τα αγαπημένα μας κατοικίδια δεν ζουν πολύ, κάτι που όλοι εμείς που είχαμε ή έχουμε κάποιο ζωάκι γνωρίζουμε πολύ καλά.

Το ότι μεγαλώνουμε είναι κάτι που εμείς οι άνθρωποι το αρνούμαστε, δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Ούτε στους άλλους αλλά ούτε και στον ίδιο μας τον εαυτό. Όταν μάλιστα συμβιώνουμε με κάποιους, είτε συγγενείς είτε το σύντροφό μας, δύσκολα βλέπουμε ότι μεγαλώνει. Ή δύσκολα θέλουμε να δούμε ότι μεγαλώνει. Το ίδιο συμβαίνει και με τα ζώα μας. Νομίζουμε ότι πάντα θα πηγαίνουμε τις μεγάλες βόλτες μαζί τους, θα παίζουμε ατελείωτες ώρες και θα είναι πάντα τα μωρά μας. Τις περισσότερες φορές συνειδητοποιούμε αργά ότι γέρασαν. Όμως κανείς δεν γερνάει ξαφνικά. Τα σημάδια εμφανίζονται αρκετό καιρό πριν.

Το να καταλάβουμε ότι το ζώο μας μεγαλώνει είναι κάτι που θα μας βοηθήσει σε δυο πράγματα: Στο να συνειδητοποιήσουμε ότι μεγαλώνει και ό,τι αυτό συνεπάγεται και στο να πάρουμε τα μέτρα μας ώστε να βοηθήσουμε να γεράσει καλά και να ζήσει όσο πιο πολλά χρόνια γίνεται. Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς 10 είναι τα σημάδια υ το δείχνουν και καλό είναι να τα εντοπίσουμε νωρίς...

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο tamtam.news