ΣΥΝΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ… ΔΟΥΛΟΣ

 

Θέλω να ακούω να μιλάει ο κύριος Βαρθολομαίος, χωρίς να μ’ ενδιαφέρει τι λέει, διότι ό,τι και να λέει το παίρνουν οι άνεμοι. Ο θείος λόγος του, δηλαδή, δεν επηρεάζει καν τα αυτιά των συναδέλφων του εξουσιαστών, τόσο εκείνων της θρησκείας, όσο και των άλλων της πολιτικής.

Ο άνθρωπος, όμως, γνωρίζει ελληνικά. Ομιλεί τόσο ωραία τη γλώσσα των Θεών και όσοι αναγνωρίζουν την ουράνια αξία της αισθάνονται λες και ακούνε μουσικά όργανα να αποδίδουν Συμφωνίες, κλασικά έργα αιώνια, αθάνατα.

Σα σήμερα 2 Νοεμβρίου, το 1991, ενθρονίστηκε αρχιεπίσκοπος Νέας Ρώμης και οικουμενικός πατριάρχης ο κατά κόσμο Δημήτριος Αρχοντώνης. Δούλος του Θεού είναι, όμως και αρχηγός οικουμενικός, δηλαδή παγκόσμιος, των ορθόδοξων χριστιανών, και συναρχηγός στο κράτος του Άγιου Όρους.

Φοβερό, ε; Να κάθεται σε… θρόνο, πατριαρχικό, με έδρα την Κωνσταντινούπουλη, τη «Νέα Ρώμη», ο Βαρθολομαίος και να τον αντιμετωπίζει σαν τον κύριο τίποτα ο Ερντογάν. Ο εκάστοτε γήινος αρχηγός του τούρκικου κράτος.

Ο Βαρθολομαίος είναι ο 270ος πατριάρχης, οικουμενικός σύμφωνα με τον… τίτλο του, όμως τον γράφουν κανονικά οι μη… οικουμενικοί, αλλά επίσης ορθόδοξοι πατριάρχες της Ρωσίας, της Αιγύπτου και της Ουκρανίας. Από τότε που στήθηκε το παπαδαριό οι ρασοφόροι κάνουν παιχνίδι. Στο όνομα του Θεού, βέβαια. Όχι για... πάρτη τους.

Το 1940 σ’ ένα χωριό της Ίμβρου γεννήθηκε ο Βαρθολομαίος και η ζωή του όλη ήταν η εκκλησία. Μετά το γυμνάσιο έβγαλε στα 21 του τη Θεολογική σχολή της Χάλκης και αμέσως ξεκίνησε ως διάκονος, παράλληλα με τη στρατιωτική του θητεία ως φαντάρος στον τούρκικο στρατό. Σπούδασε στο εξωτερικό και είναι επίτιμος διδάκτωρ σε πολλά πανεπιστήμια ελληνικά και ξένα.

Στέλνει μηνύματα… ενότητας των ορθόδοξων σε Ρωσία, Ουκρανία, Εσθονία και συνεχίζει το διάλογο με τους καθολικούς. Χριστιανοί όλοι, όμως ο καθένας έχει το μαγαζί του. Τους πιστούς του, δηλαδή. Το ποίμνιο του, που λένε. Το μαντρί του.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ