ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ Ο ΛΙΑΝΗΣ

 

Ο Γιώργος Λιάνης ήταν ποδοσφαιριστής του Ηρακλέους, όμως γρήγορα εγκατέλειψε το αθλητικό ρεπορτάζ, όταν μπήκε στη δημοσιογραφία. Πολύ δυνατή πένα. Αγγέλους γράφει ο άνθρωπος. Δουλεμένο το κάθε του κείμενο, όχι φτιαγμένο στο όρθιο, όπως βγει, ό,τι βγει.

Ποιήματα, έργα τέχνης τα χειρόγραφα του Γιώργου Λιάνη, όσα έχει παρουσιάσει στην δημοσιογραφική του πορεία και αναφέρονται στους κορυφαίους των Ελλήνων στοχαστές, καλλιτέχνες, λογοτέχες.

Με τον Στέλιο Καζαντζίδη ήταν πολύ κοντά ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού. Σα φίλος και πάντα ως δημοσιογράφος κρατούσε επαφή με τον Καζαντζίδη. Το φαινόμενο Καζαντζίδη.

Σήμερα Τρίτη το βράδυ, στο θέατρο Παλλάς, γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου «Στέλιος Καζαντζίδης: Η Φωνή, η Ψυχή, η Ζωή του» έκδοση της «Άγκυρας». Θα μιλήσουν Στ. Κραουνάκης, Δημ. Μανιάτης, Κώστα Μπαλαφούτης, Γιώργ. Κακουλίδης και Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Η AEGEAN του Μελισσανίδη είναι χορηγός της εκδήλωσης, όπου στη μνήμη του τραγουδιστή η Σοφία Σπυράτου σκηνοθετεί την παράσταση «Υπάρχει…». Θα τραγουδήσουν Γιώργος Μαργαρίτης, Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου και Σάια Ηρώ. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Μανώλης Καραντίνης, παρουσιαστής ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

Μετά το θάνατο του Στέλιου Καζαντζίδη η AEGEAN σε ειδικό λεύκωμα- γίγας είχε κάνει μία σπάνια παραγωγή. Όλα τα τραγούδια του Στέλιου σε δίσκους 33 στροφών.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ