ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

 

Χριστιανός είναι και είναι τόσο κολλημένος με την ομαδάρα του που δεν έχει πρόβλημα να την δει... θρησκευτικά τη δουλειά. Θρησκεία είναι η ομαδάρα, σου λέει, και έχει δίκαιο. Δηλαδή; Είναι πιστός. Δηλαδή; Είναι τυφλός. Αυτό σημαίνει πίστη. Το ότι έχει τύφλα. Όπως και ο πιστός της θρησκείας, του κάθε δόγματος. Ούτε ξέρει, ούτε τον ενδιαφέρει να μάθει τι είναι, τι διδάσκει ο χριστιανισμός, τι ζητάει η θρησκεία του, η κάθε θρησκεία από τον πιστό της.

Πρόεδρος ομάδας μπλέκεται σε δωροδοκία. Θα αρνηθεί την... πίστη του στην... ιδέα της ομαδάρας του ο οπαδός, ο πιστός; Με τίποτα. Μη σου πω ότι γουστάρει να την κάνει τη βρωμοδουλειά η προεδράρα του διότι είναι κουφάλες η άλλη ομάδα και τους αξίζει να τους τη φέρει μπαμπέσικά ο δικός τους.
Το ίδιο και ο πιστός της θρησκείας. Τσακώνουν τους παπάδες να ασελγούν σε πιτσιρίκια. Δεν φταίει η ομάδα, σου λέει ο χριστιανός, οι αμαρτωλοί ιερείς φταίνε. Όχι και να τα βάλουμε με τη θρησκεία.

Έτσι που λες. Δεν ακυρώνει ο άλλος την πίστη του επειδή ένας ρασοφόρος αντί να καθοδηγεί πνευματικά μία τρυφερή ύπαρξη, την... περιποιείται σεξουαλικά. Ο Θεός δεν φταίει. Η θρησκεία είναι υπεράνω.

Μια ζωή ο αποδυτηριάκιας μπέρδευε ποδόσφαιρο και θρησκεία. Χωρίς να αναφέρεται στη θρησκεία και στο ποδόσφαιρο. Καμία σημασία έχει τι έχουν να μας πουν. Αυτό που αξίζει να προσεγγίσει κανείς είναι ο πιστός, ο φανατικός της ομάδας, της θρησκείας.

Χριστούγεννα εν όψει. Όπως έρχονται, έτσι θα προσπεράσουν. Ούτε ίντσα δεν θα ξύσουν από την τσίμπλα του πιστού.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ