ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΑ

 

Το χιόνι είναι λευκό. Αγνό. Τρυφερό. Άκακο. Γλυκαίνει τις αισθήσεις. Μιλάει κατ’ ευθείαν στη ψυχή του ανθρώπου. Του παλιού ανθρώπου που κάθε χρόνο τέτοια εποχή αιώνες ολόκληρους περίμενε «να το στρώσει...».

Σήμερα τον καλό καιρό τον λένε... κακοκαιρία. Εκεί το κατάντησαν το έργο. Να είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και να θέλουμε με σκέψη τραβεστί να μας μιλάει... καλοκαιρινά το μετεωρολογικό δελτίο. Αντί να παρακαλάμε να είναι στον καιρό της η θερμοκρασία.
Επιδείνωση προβλέπει από σήμερα. Μ' αρέσει η λέξη ''επιδείνωση'', όπως και οι λέξεις ''καταιγίδα'', ''χιόνι''. Ναι, είμαι εραστής των κάτω του μηδενός βαθμών στο θερμόμετρο
Γι’ αυτό, ρε, γεννήθηκε τέτοιες ημέρες ο Χριστός, ό,τι πιο εξαγνιστικό κυκλοφορεί στη Μυθολογία και την Ιστορία του ανθρώπου. Γι’ αυτό οι κατασκευαστές της χριστιανικής θρησκείας τοποθέτησαν την γέννησή του τέλη Δεκεμβρίου.

Κανονικά πρέπει να τροποποιηθεί η ευχή «Καλά Χριστούγεννα». Να λέμε «Χιονισμένα Χριστούγεννα». Να ξαναβιώνουμε τα Χριστούγεννα στο χιόνι. Όπως πάντα ο άνθρωπος ζούσε τα Χριστούγεννα, με χιόνι, ακόμα και στον ευρωπαϊκό νότο.

Σήμερα το χιόνι μας έχει ξεχάσει. Έρχεται όποτε γουστάρει. Σνομπάρει ακόμα και πόλεις του βορρά. Η καλή ευχή, λοιπόν, να είναι «Λευκά Χριστούγεννα».

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΕ ΒΟΥΡ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ''ΜΗΝΥΜΑ''