Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑΚΙΑ

 

Θεοφάνεια σήμερα. Η βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό, από τον τον Ιωάννη τον Βαπτιστή. Τα λένε και Φώτα, και Επιφάνεια.

Θεοφάνεια. Θεός και φανός; Θεός και φανάρι, δηλαδή. Ίσως. Δεν τα ξέρουμε όλα. Και γίνεται, λέει, η τελετή του αγιασμού των υδάτων. Περίεργο. Περιεργότατο. Αγιάζουν και τα νερά! Βέβαια. Ρίχνει ο παπάς το σταυρό, λέει κι ένα κατεβατό και καθάρισε. Αν είναι βρώμικα τα νερά δεν καθαρίζουν με τίποτα. Αγιάζουν, όμως!
Ο απόλυτος ειδωλολατρισμός, και από τη θρησκεία που γεννήθηκε με σκοπό να εξαφανίσει ψεύτικη αρχαία θρησκεία, τη λατρεία της ειδωλολατρίας.
Θα σου πει και το άλλο ο άθεος. Τι αξία έχουν τα βρώμικα, τα μολυσμένα νερά όταν είναι... αγιασμένα. Δεν έχεις δίκαιο. Να το εξηγήσω κι αυτό.

Μιλάμε σοβαρά. Το βουνό, το ποτάμι, η λίμνη, ο αέρας, τα πάντα όλα που δεν τα έφτιαξε ο άνθρωπος είναι από μόνα τους αγιασμένα. Δεν χρειάζονται καμία θρησκεία να τα ευλογήσει, να τα ''διαβάσει'', να τα αγιάσει.

Αν θέλουν πράγματι να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους οι θρησκείες, τότε ας καταφέρουν να αγιάσουν τα μυαλά των ανθρώπων που δεν αλλάζουν με καμιά... θρησκεία, ακόμα και με την πίστη στον αληθινό Θεό. Αυτά τα ψιλά με την ευκαιρία των Θεοφανείων.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΙΛΗΣΕ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΠΑΔΙΑ ΠΡΟΒΑΤΩΝ