ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΣΑΡΙΝΑ ΔΕΝ ΠΗΔΗΞΕ

 

Υπάρχουν άτομα που δεν είναι απλά ξεχωριστά, ασυνήθιστα, αλλά έχεις να κάνεις με αληθινά τέρατα. Με πλάσματα έξω από τα ανθρώπινα μέτρα. Τέτοια γεννήματα της φύσης που λίγο διαφέρουν από φανταστικά εξωγήινα κατασκευάσματα, κόμικ φρίκης.

Ρασπούτιν. Δεν υπάρχει δεύτερος σαν κι αυτόν να έχει καταγραφεί στα κιτάπια της Ιστορίας, της επιστήμης, της θρησκείας, της μαγείας. Φοβερά πράγματα. Ένας ψευτοκαλόγερος, ούτε καν κανονικός απλός ιερέας, έγινε η πρώτη δύναμη στο παλάτι του τσάρου. Έκανε ό,τι ήθελε.

Δεν τον ενδιέφεραν τα λεφτά τον αγράμματο χωριάτη Γκριγκόρι Εφίμοβιτς Ρασπούτιν, που ήρθε στον κόσμο σα σήμερα 21 Ιανουαρίου, το 1869. Δεχόταν να δωροδοκηθεί από υπουργούς και στρατηγούς, να τους διορίσει, να τους κάνει ρουσφέτια, όμως τα ρούβλια τα έδινε στους φτωχούς.

Τον Ρασπούτιν, πρόσωπο άξιο έρευνας και μελέτης, με τον ανεξήγητο (;) μαγνητισμό του, τον ενδιέφερε μονάχα το σεξ. Δεν υπήρχε γυναίκα που να του είπε «όχι». Εκτός από μία, αυτή που παντρεύτηκε.

Σ’ όλες την έπεφτε. Μονάχα μία δεν φλέρταρε. Την χαζοβιόλα τσαρίνα Αλεξάνδρα. Όλες τις πήρε, διότι όλες ήταν καταγοητευμένες από τον βίαιο, τον πρωτόγονο άνθρωπο, αυτόν που από το πρωί μέχρι το βράδυ κυκλοφορούσε βρώμικος και μεθυσμένος.

Σύμφωνα με διάφορες ανατολικές δοξασίες η συνουσία βοηθάει τον άνθρωπο να πιάσει τα ανώτατα επίπεδα της πνευματικής του δύναμης. Μόνο με τις σεξουαλικές επαφές, ακόμα και στις πιο ακραίες μορφές, ο άνθρωπος είναι σε θέση να ανανεώνει τη ζωτική του ρώμη και να απελευθερώσει τις μυστικές ψυχικές δυνάμεις του.

Ο Ρασπούτιν έλεγε στις γυναίκες ότι η οδός της σωτηρίας περνάει από την αμαρτία. ''Θα σε πηδήξω, κυρά μου, δεν θα σε μολύνω, το κάνω όχι τόσο να σου χαρίσω ηδονή, όσο να σε καθαγιάσω...''.

Έχει διαπιστωθεί ότι ο Ρασπούτιν είχε μία αδιευκρίνιστη σχέση με κάποιον θιβετιανό γιατρό και απ’ αυτόν πήρε πολλά αποκρυφιστικά σχετικά με θεραπείες ανεξήγητες και αποτελεσματικές.

Ο εντελώς ασυνήθιστος άνθρωπος Ρασπούτιν δολοφονήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου το 1916, από αριστοκράτες που δεν ανεχόντουσαν να κρατάει αυτός ο λεχρίτης στο παλάτι το πρώτο κουμάντο. Όλοι συμφωνούν, μιλάμε για ειδικούς, ότι έκανε παιχνίδι με τα μάτια. Υπνώτιζε. Μάτια ψυχρά, στο γκρίζο χρώμα το μεταλλικό, που δεν τα επηρέαζε το φως ή το σκοτάδι. Όπως τα αιλουροειδή, μια τίγρη που βρίσκεις απέναντί σου και καθηλώνεσαι, έτσι συνέβαινε με τον Ρασπούτιν.

Είχε έρθει στην Ελλάδα, στο Άγιον Όρος, πήγε και στα Ιεροσόλυμα. Φορούσε ράσο, βέβαια, αλλά η ζωή του όλη ήταν το ποτό και οι γυναίκες. Οι γυναίκες και το ποτό.

Το ότι ήταν διαβολικός, όσο χαρισματικός, πνευματικά και σωματικά, αποδείχθηκε πανηγυρικά στη δολοφονία του. Τον δηλητηρίασαν, και δεν πέθαινε. Τον πυροβόλησαν, και ο κερατάς δεν έλεγε να ψοφήσει. Ο μοναδικός Ρασπούτιν.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΜΥΤΗ ΟΙ ΜΠΟΥΚ