H καταγωγη του Μεγ. Αλεξανδρου

 

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας. Ήταν Μακεδόνας. Και ο πατέρας του και η μητέρα του δεν ήταν Έλληνες. Ήταν Μακεδόνες.

Δεν βλέπω τους Έλληνες πολιτικούς στην τηλεόραση- γιατί φοβάμαι μην την σπάσω- αλλά τους διαβάζω στις εναπομείνασες μίζερες πια εφημερίδες- να επιχειρηματολογούν για την ονομασία των Σκοπίων, και αντιλαμβάνομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι  αμόρφωτοι και ανίκανοι να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις.

Εδώ και πάρα πολύ καιρό το λέω, το έχω γράψει και το υποστηρίζω: Για το θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας και για την καταγωγή του Μεγάλου Αλέξανδρου, φέρτε ακαδημαϊκούς, πανεπιστημιακούς, αρχαιολόγους, ιστορικούς ακόμα και φιλόλογους απ΄ όλο τον κόσμο- για να μας πουν εκείνοι την γνώμη τους. Δεν θέλουμε τους αχρείους πολιτικούς να ξεπουλήσουν την Ελλάδα.

Μεγάλο επιχείρημα λοιπόν των γειτόνων είναι ότι όλη η βόρεια Ελλάδα ανήκε στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Εμείς ξέρουμε ότι για κάποια χρόνια όλος ο τότε γνωστός κόσμος είχε ενσωματωθεί στο βασίλειο των Μακεδόνων- που ήταν οι κατακτητές. Δηλαδή, όλα αυτά τα σημερινά κράτη πρέπει να λέγονται με μία λέξη Μακεδονία;

Αν πας στα Σκόπια και κάτσεις κάτω από κάποιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου (έχουν βάλει παντού κάτι ελεεινάkitsch αγάλματα), και αρχίσεις να ρωτάς τους περαστικούς ποιος είναι αυτός στο άγαλμα, θα σου απαντήσουν: Τον λένε Alexander, τον λένε Ισκεντέρ, Alessandro, Aleksandar, Alleksanda, Sandor, Sikandar, Xandru, και άλλες περίπου 30 διαφορετικές ονομασίες... Λοιπόν κορίτσια για να μαθαίνουμε – και εγώ τώρα, διαβάζοντας το έμαθα- μέσα στην λέξη Αλέξανδρος κρύβεται το ρήμα «αλέξω» και το ουσιαστικό «άνδρας».

 

Και για να τελειώνουμε, οι Σλάβοι που σήμερα επιμένουν ότι είναι οι απόγονοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου (χωρίς να καταλαβαίνουν ούτε μια λέξη από τη γλώσσα που μιλούσε ο Αλέξανδρος, ούτε τι σημαίνει καν το όνομά του) ήλθαν στην περιοχή, 1.000 χρόνια μετά τον θάνατό του! Χίλια χρόνια μετά!! Το έχει πει ξεκάθαρα μέχρι και ο Μανώλης Ανδρόνικος.

Η συνέχεια στο nikosonline.gr