ΓΑΛΙΛΑΙΕ, ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

 

Έπειτα από 350 χρόνια ο Πάππας Ιωάννης Παύλος Β΄ έβγαλε φιρμάνι και δικαίωσε τον Γαλιλαίο, που τον είχε έτοιμο στη σούβλα η Ιερά Εξέταση επειδή ο σοφός επιστήμων υποστήριξε ότι η Γη κινείται. Ήταν λάθος του Βατικανού και των αγίων πατέρων της Εκκλησίας μας, είπε ο Πάπας το 1993, να θεωρήσουν αιρετικό τον Γαλιλαίο, όταν αυτός επέμενε ότι ο γλόμπος περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.

 

Μαλακίες είχε αμολύσει ο μακαρίτης Πάπας, που με μια μικρή καθυστέρηση 3,5 αιώνων ήθελε να μπαλώσει τα πράγματα. Άσε ότι στην ουσία κατάργησε το αλάθητο του Πάπα ακυρώνοντας προηγούμενες άγιες και θεόπνευστες αποφάσεις. Το ιερατείο δεν κάνει ποτέ λάθη. Ποτέ. Ορθότατα τον έριξαν στο μπαλαούρο το μεγαλύτερο μυαλό της εποχής του, τον Γαλιλαίο. Σίγουρα θα τον χαλούσαν με τα βασανιστήρια οι ιησουϊτες αν δεν έπαιρνε πίσω, σα σήμερα 10 Φεβρουαρίου το 1634, μάλιστα ενώπιον συμβολαιογράφου(!), όλα όσα ισχυριζόταν. 
«Γυρίζει, Γαλιλαίε; Πες αλεύρι, τροχός σε περιμένει». Στα ίσα τον απείλησαν «Δεν γυρίζει η γη, Γαλιλαίε, άσε τα παλαβά σου, υπέγραψε εδώ και καθάρισες». 
 
Έτσι έγινε κι έτσι έπρεπε να γίνει με την ασυγχώρητη ενέργεια του Γαλιλαίου, χωρίς την άδεια της Εκκλησίας(!), να ξεράσει ένα τόσο σοβαρό μυστικό. Ότι η γη γυρίζει. Τελικά, την αποκήρυξε τη θεωρία του ο Γαλιλαίος, αφού τον υποχρέωσαν να γονατίσει στα 70 του χρόνια και με το χέρι στο ευαγγέλιο να λέει «Η Γη δεν κινείται, η Γη δεν κινείται».

 

Αν οι καρδινάλιοι συμφωνούσαν τότε, ότι η Γη κάνει ακροβατικά, κανονικές κωλοτούμπες, τότε ο κοσμάκης θα φοβόταν και στον ύπνο του πως θα γκρεμιστεί από τις περιστροφές του πλανήτη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Το δόγμα επιμελώς τα είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Η Γη είναι επίπεδη, όχι στρογγυλή, η κόλαση είναι κάτω, ο παράδεισος επάνω. Τελειώσαμε. Αυτό είναι καλό, αυτό είναι κακό. Τι παπαριές είναι αυτές που τσαμπουνάει ο Γαλιλαίος, τον οποίον είχαμε και για εκλεκτό της Εκκλησίας, τον χαρτζηλικώναμε, ενώ για τις αδυναμίες του στα ανήλικα αγοράκια κλείναμε τα μάτια.

Βεβαίως η μυστική γνώση του Βατικανού ήξερε ότι η Γη κινείται, ότι είναι σφαιρικού σχήματος, πολύ πριν το ανακαλύψει ο αγνώμων Γαλιλαίος. Αυτό, όμως, δεν έπρεπε να βγει προς τα έξω. Τι, δηλαδή! Το ντύσαμε και το στολίσαμε το παραμύθι της θρησκείας και θα έρθει ένα πουλημένο τομάρι και στο όνομα της επιστήμης να μας τινάξει στον αέρα. Να πει στον μαλάκα τον κόσμο ότι ανεβοκατεβαίνουν η κόλαση και ο παράδεισος όπως η κυρία με τις βυζάρες στο λούνα παρκ.

Τα πράγματα η Εκκλησία τα ξεκαθάρισε, τα οριοθέτησε, τα τοποθέτησε, τα συμβολοποίησε. Όπως πρέπει. Ο Θεός επάνω, ο Διάολος κάτω. Μη μπερδεύουμε το καλό με το κακό. Δεν επιτρέπουμε, λοιπόν, να βγαίνει στα τοκ σώου των τηλεοράσεων ο αστρονόμος, αυτός ο μπανιστηρτζής του σύμπαντος Γαλιλαίος, να ανατρέπει τα θέσφατα και να αμφισβητεί την εξουσία μας.