Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΛΟΓΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ

 

Δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες. Άλλαζε τους εραστές της σα τα θεατρικά κουστούμια, η ίδια υποστήριζε ότι είχε ξεπεράσει τους χίλιους, ξέχωρα από τη λύσσα της για λεσβιακές επαφές με γυναίκες τις οποίες εύκολα αποπλανούσε. Θηρίο μοναχό, κολοσσός ηθοποιός, μυταρού, κορμί μονοκόμματο, όμως φωνή για σονάτες από φλάουτο.

Δεν υπάρχουν τέτοιες γυναίκες σήμερα γιατί οι καιροί μας ευνουχίζουν την αγριότητα του φυσικού ανθρώπου, εκείνων των χαρισματικών ατόμων που ένοιωθαν πώς το ταλέντο τους ήταν συνάμα και το εισιτήριο σε κάθε σκανδαλισμό.
Νόθα κόρη Εβραίας πόρνης από την Δανία, αγνώστου πατρός, η Σάρα Μπερνάρ παρκαρίστηκε σε μοναστήρι και βαπτίστηκε χριστιανή, για να σιγουρευτούν ότι γίνει καλό κορίτσι. Κι αυτή κατέληξε να γνωρίζει όλες τις σεξουαλικές διαστροφές, να κάνει σεξ με ζώα και να βρίσκει τη χαλάρωση σε φέρετρο που είχε στην κρεβατοκάμαρά της. Για να ξορκίζει τον Χάρο. Κυκλοφορούσε με παντελόνια αυτή η μέγιστη θεατρίνα του Παρισιού, η «Πόρνη της Βαβυλώνας» όπως την αποκαλούσαν, «ο Δαίμονας της Κολάσεως», ενώ κατηγορήθηκε ότι είχε ξελογιάσει ακόμα και τον Πάπα της Ρώμης.

Η περιβόητη Σάρα Μπερνάρ. Η κορυφαία τραγωδός, γυναίακα θρύλος που έγραφε το σύμπαν στο πράμα της. Τους ιερείς τους έλεγε «θεατρίνους» κι αυτούς, ότι είναι «συνάδελφοι» της, και τους έδειχνε «συνδικαλιστική αλληλεγγύη». Όπου πήγαινε, έπαιρνε μαζί τα σκυλάκια της.

Από πιτσιρίκα ήταν καταδικασμένη να κατακτήσει τα πάντα, κανένα εμπόδιο οι αρρώστιες της, οι πόλεμοι γύρω της γι' αυτήν την αχόρταγη ερωτικά γυναίκα. Με τις γνωριμίες του εραστή της μάνας της, ενός μπάσταρδου αδελφού του Ναπολέοντα Γ', σπούδασε ηθοποιία από τα 16 της στο Κονσερβατουάρ, την κρατική σχολή, όπου την έκριναν ακατάλληλη για το θέατρο. Στα 55 της έπαιξε τον Άμλετ. Είναι η πρώτη μεγάλη σταρ ηθοποιός της Ιστορίας.

Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου το 1844 η Sarah Bernhardt και πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια το 1923, σα σημερα 26 Μαρτίου, στην αγκαλιά του γιου της, το νόθο μοναχοπαίδι που είχε κάνει με Βέλγο πρίγκηπα. Στα 66 της ερωτεύθηκε έναν 31χρονο συμπρωταγωνιστή της. Είχε παντρευτεί στα 38 της, στο Λονδίνο, τον 27χρονο Έλληνα Αριστείδη Ζακ Δαμαλά, μορφινομανή ηθοποιό που πέθανε μετά από επτά χρόνια. Μέσα στους εραστές της και ο κατά 42 χρόνια μεγαλύτερος της Βίκτωρ Ουγκώ. Γι' αυτήν ο Όσκαρ Ουάϊλντ έγραψε την «Σαλώμη».

Ηθοποιός η Σάρα. Όχι μόνον. Και υποκρίτρια. Όλη της η ζωή ήταν μια υποκρισία. Βίωνε με ηδονή την αθεράπευτη εμμονή της με τη λυτρωτική γι αυτήν υποκρισία. Λάτρευε να υποκρινόταν μ’ όλους, ακόμα και απέναντι στον εαυτό της συμπεριφερόταν με υποκρισία. Είναι η γυναίκα που στην Γαλλία λατρεύτηκε περισσότερο μετά την Ζαν Ντ΄Αρκ.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΧΑΡΕΜΙ ΤΟΥ ΑΓΑ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ!