ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

 

Λάζαρος Εφραίμογλου. Δεν τον ξέρετε; Ούτε κι εγώ. Ξέρω, όμως, ότι αυτός ο επιχειρηματίας, Μικρασιάτης όπως και ο αποδυτηριάκιας στην καταγωγή, έφτιαξε το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Ούτε κι αυτό το γνωρίζουν τόσοι όσοι θα περίμενε κανείς. Μία διακοπή απαραίτητη.

Γεννηθήκαμε και ζούμε σ' αυτά τα βράχια που αποτελούν την πρώτη χώρα της φιλοσοφίας. Και της ποίησης. Ψιλοάγνωστο κι αυτό. Δίνω την είδηση και δεν είναι αποκλειστική. Τι έκανε, λοιπόν, αυτός ο πατριώτης, ο Λάζαρος Εφραίμογλου; Ούτε πήρε κάποιο τσοντοκάναλο για να διαφημίζει κουρτινόξυλα και μαξιλαροθήκες, ούτε αγόρασε μία ομάδα και χαρτζηλίκωνε οργανωμένους οπαδούς.

Να δώσω μία ακόμα είδηση σ' όσους είχαν την τύχη να γεννηθούν στην Ελλάδα και δεν έτυχε να το πάρουν πρέφα. Όποια μεγάλη σκέψη γέννησε το ανθρώπινο μυαλό, εδώ, στην Ελλάδα γράφτηκε και ειπώθηκε. Όλοι οι άλλοι απλά αναμασάνε τους γίγαντες του ελληνικού πνεύματος.

Ο εν λόγω Λάζαρος Εφραίμογλου με τη μεγάλη περιουσία του ξεκίνησε το 1993 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με σκοπό να προσπαθήσει να διασώσει τον πολιτισμό της κλασικής αρχαιότητος και, με την αβάντα της τεχνολογίας, να καταγράψει την πορεία του ελληνισμού ανά τους αιώνες. Πέθανε 80 χρονών σα σήμερα 24 Απριλίου, το 2013.

Διαβάστε ακόμα:

ΕΝΑΣ ΡΟΚΑΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ '21