ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥΣ

 

Εγω θα σας πω γιατί κάηκαν χριστιανοί στις πυρκαγιές, είπε ένας μητροπολίτης. Δεν του κάνω την τιμή να αναφέρω το όνομα του, διότι γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι και το όνομα του και τα πιστεύω του. Είπε, λοιπόν, ο χάλιας μητροπολίτης ότι η τραγωδία προέκυψε διότι τσαντίστηκε ο θεός από τον άθεο Τσίπρα και γι αυτό τιμώρησε αθώους με τις φλόγες της φωτιάς.

Κατ'αρχήν. Δεν είναι υπόλογος σε κανέναν, ακόμα και στον Θεό, όποιος είναι συνειδητός άθεος. Αυτοί που πιθανόν θεωρηθούν υπόλογοι είναι οι πιστοί, εκείνη που έχουν την τύφλα τους. Δεν ξέρουν τι είναι αυτό που πιστεύουν. Ο δε Θεός είναι ρατσιστής του κερατά αν τιμωρεί όποιον δεν τον πιστεύει. Πολύ περισσσότερο είναι Θεός του αίσχους και της ντροπής να τιμωρεί αθώους καίγοντας τους με φωτιά επειδή έχουν πρωθυπουργό άθεο.

Δεν είναι στη ξεφτύλα ο μητροπολίτης που απέδωσε την πύρινη εκατόμβη στην αθεία του Τσίπρα. Στο φινάλε ο εν λόγω μητροπολιτής εκφράζει διαχρονικά το ήθος και το πνεύμα της χριστιανικής πίστης. Που χαρακτηρίζεται από χουλιγκάνικη φανατίλα, εκδικητικότητα και αντιπαλότητα. Δεν εκφράζει τη χριστιανική πίστη ο άλλος μητροπολίτης που την βγήκε από αριστερά στον συνάδελφό του, και μίλησε για τον Θεό της αγάπης. Μιλάμε για χριστιανούς, όχι για τον Χριστό. Μη μπερδεύουμε π.χ. τον Μαρξ με τους μαρξιστές.

Τέλος πάντων, ντροπή της εκκλησίας και των πιστών χριστιανών είναι που δεν κατεδίκασαν τουλάχιστον μέχρι γιαουρτώματος, που δεν ξύρισαν τα γένεια του συγκεκριμένου μητροπολίτη, όταν αβαντάρησε πολιτικά τον Τσίπρα θεωρώντας τον υπαίτιο της λαίλαιπας της φωτιάς.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ