Ο ΒΛΑΣΦΗΜΟΣ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΟΣ ΜΙΚ ΤΖΑΚΕΡ

 

Κάνουν παγκόσμιο πρωταθλητισμό η Ρεάλ και η Μπάγερν, κι όχι οι Rolling Stones; Σε παρακαλώ. Είναι παικταράδες ο Μέσι και ο Ρονάλντο κι όχι ο μέγας, ο ατελείωτος Μικ Τζάγκερ; Ο τραγουδιστής των Rolling Stones, συμπληρωμένα τα 75 χρόνια του. Και μην πεις ότι το να τραγουδάς μιάμισυ ώρα στη σκηνή δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο το να παίζεις μπάλα.

Ο Μικ Τζάγκερ είναι τόσο γυμνασμένος που είναι σε θέση να βγάλει το ένα πίσω από το άλλο μέχρι και επτά ματς. Τόση ενέργεια ξοδεύει σ' ένα σώου. Δεν είναι μόνον αυτό όταν μιλάμε για πρωταθλητισμό. Παίζουν κι άλλα εκτός από το ντοπάρισμα.

Φοβερά πράγματα. Περισσότερο από μισό αιώνα στο κουρμπέτι οι αληταράδες οι Rolling Stones. Ήταν πασίγνωστοι τον Ιούνιο του 1965 όταν κυκλοφόρησαν το Satisfaction. Φοβερό! Σε πρώτο πλάνο 55 χρόνια. Και στην κορυφή! Μιλάμε για κάτι περισσότερο από φαινόμενο. Και δεν λένε να σταματήσουν οι μάγκες. Απίστευτο. Απίθανο. Κανένας φόβος να αναμετρηθούν με το μύθο τους. Καμία ανησυχία μην υστερήσουν σε απόδοση. Απεναντίας. Παίζουν φουλ πανσιόν προετοιμασμένοι. Είπαμε. Κάνουν παγκόσμιο πρωταθλητισμό.

Να, το θέμα προς έρευνα και μελέτη. Μία ομάδα πανεπιστημιακών να ζητήσει να συναντήσει τον σερ Μικ Τζάγκερ και την παρέα του και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι τι παίρνουν, τι κάνουν για να συντηρούν σε τόσο υψηλούς βαθμούς την επιθυμία τους για δράση, για διάκριση, αλλά και ποιο είναι το μυστικό της πνευματικής τους διαύγειας. Δεν τα ξέρουμε όλα. Δηλαδή;

Να σου πω. Τρομερή συμμορία οι Rolling Stones. Όχι ομάδα. Καμία σχέση μεταξύ τους. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Ο καθένας στον κόσμο του. Το ότι ήταν μαζί από πιτσιρικάδες μέχρι που κιτρίνισαν οι όρχεις τους, μέχρι που άσπρισαν τα μαλλιά τους, δεν σημαίνει ότι συμπεθεριάσανε. Όπως το λέω. Ουδεμία σχέση έχει π.χ. ο Τσάρλυ Βατς, που είναι περισσότερο Θιβετιανός με τον Μικ Τζάγκερ, ίσως o περισσότερο βλάσφημος και βέβηλος στην προσωπική του ζωή. Το παλληκάρι τα έχει κάνει όλα. Ρε, όλα. Άστοχο να του βάλεις ταμπέλα. Μιλάμε για όλα, τίποτα δε έχει αφήσει αδοκίμαστο.

Ο Μικ Τζάγκερ γεννήθηκε σα σήμερα 26 Ιουλίου, το 1943. Θηρίο. Πώς να κουμαντάρει κάποιος, κάποια τη ζωή του μ' έναν δηλωμένο κραιπαλιστή σαν κι αυτόν. Αδύνατον να ακολουθήσεις τον αγέραστο αρχηγό των Rolling Stones. Ουτοπία να περιμένεις να έρθει προς εσένα, σα φίλος, σαν πατέρας, σα συνεργάτης, σαν εραστής. Ο άνθρωπος είναι καβάλα στο ασταμάτητο άλογο και τρέχει γράφοντας το σύμπαν.

Λώρεν Σκωτ.Για 13 χρόνια το κορίτσι του Μικ Τζάγκερ. Πετυχημένη στον κόσμο της μόδας, πρώτα μοντέλο, μετά σχεδιάστρια, γυναικάρα, 1 μ. 92 ύψος, δεν άντεξε και αυτοκτόνησε, κρεμάστηκε το 2014. Ο Τζάκερ εξέφρασε τη λύπη και πήγε παρακάτω. Συνέχισε τη ζωή του, παντρεύτηκε μια ακόμα νεώτερη, έγινε πάλι πατέρας και ήδη είναι προπαππούς.


Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΑ... ΟΠΙΣΘΙΑ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ