Ο Δημος Μουτσης εγινε 80

 

Λένε ότι είναι περίεργος, παράξενος, απότομος, κακότροπος, αντικοινωνικός και «τρελός». Δεν πειράζει. Ο Δήμος Μούτσης είναι καλλιτέχνης. Άλλωστε μην ξεχνάτε, πως όταν κάποιοι κατηγορούν κάποιον ως παράξενο και τρελό, κάποιοι άλλοι λένε ότι το ίδιο αυτό πρόσωπο είναι μεγαλοφυές.

Γεννήθηκε στον Πειραιά και ήταν σπουδαστής του Ωδείου Αθηνών από την ηλικία των 7 ετών, όπου από νωρίς έδειξε το μεγάλο ταλέντο του. Σε ηλικία 21 ετών τελείωσε τις μουσικές του σπουδές κερδίζοντας και το πρώτο βραβείο ως σολίστ στο βιολί. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 60 γνωρίζει στο café του Floca τον μεγάλο στιχουργό και ποιητή Νίκο Γκάτσο και τον Μάνο Χατζιδάκι. Έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ο Δήμος Μούτσης είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Ξεκίνησε την περιπετειώδη ανήσυχη και δημιουργική του διαδρομή στην ελληνική μουσική, προς τα τέλη της δεκαετίας του ’60, μια εποχή ρευστή μεν πολιτικά αλλά ιδιαίτερα γόνιμη πνευματικά σε πολλούς τομείς. Ύστερα από μία σειρά μεγάλων λαϊκών τραγουδιών και 2 δίσκων «Κάποιο Καλοκαίρι» (1968) και «Ένα Χαμόγελο» (1969), με τη συμμετοχή γνωστών αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων τραγουδιστών, φτάνουμε στο 1971 όπου με τον Μάνο Ελευθερίου μας παρουσιάζουν το δίσκο «Ο Άγιος Φεβρουάριος» (Δημήτρης Μητροπάνος– Πετρή Σαλπέα), και καθιερώνεται σαν ένα σημαντικό όνομα στο Ελληνικό τραγούδι.

Το 1975 επιχειρεί την «Τετραλογία», με την πρωτοεμφανιζόμενη…

Η συνέχεια εδώ nikosonline.gr