Το Lifting στο Μουσειο

 

Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι ο αρχαιοελληνικός μας πλούτος σε συνδυασμό με τα νησιά και τις θάλασσες μας είναι αυτά που μας κρατούν ζωντανούς στο «παιχνίδι». Τα μουσεία της Ελλάδας είναι σε άθλια κατάσταση και ενώ θα έπρεπε να είναι η Νο 1 προτεραιότητα κανείς δεν ασχολείται.

Και επιπλέον υπάρχει το ΚΑΣ ή η εφορία αρχαιοτήτων που δεν ακολουθούν τίποτα άλλο, παρά μια στείρα και παλιομοδίτικη τακτική. Τα προβλήματα στον χώρο προκύπτουν από τη γραφειοκρατία αλλά και από την ασυνεννοησία των αρμόδιων φορέων. Πρέπει το υπουργείο Πολιτισμού να επιτρέψει σε ιδιωτικά ιδρύματα (Ωνάση, Νιάρχου κ.α.) να μπορέσουν να συνεισφέρουν για να διορθωθεί σωστά η όλη κατάσταση.

Το να «μπαλώνεις» τρύπες, να φτιάχνεις μερεμέτια και να βάφεις τοίχους δεν σημαίνει ότι κάνεις ανακαίνιση στο Μουσείο. Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί μας χώροι θέλουν ριζική ανακαίνιση.

Προτείνω: Να δημιουργηθεί μια ομάδα από μουσειολόγους, αρχιτέκτονες, γλύπτες, ζωγράφους κ.α. με πρόεδρο τον Διονύση Φωτόπουλο και να αναλάβουν δράση.

Αφορμή γι΄ αυτές μου τις σκέψεις μου τις έδωσε το Μουσείο της Βραυρώνας που το «φρέσκαραν» πριν 10 χρόνια, και τώρα πάλι αρχίζουν να φαίνονται όλα τα σημάδια της κόπωσης.

Το Μουσείο της Βραυρώνας

Το μουσείο χτίστηκε το 1962 και νομίζω δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που «φρεσκαρίστηκε» τελευταία φορά. Δυστυχώς όμως όπως συμβαίνει και στα πιο καλά lifting, τα σημάδια «κόπωσης» εξακολουθούν να φαίνονται. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βραυρώνας βρίσκεται σε…

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΕΔΏ nikosonline.gr